• DOLAR 32.583
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2502.823
  • ...
`Dersimli Olmaktan Gurur Duyuyorum`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memleketi Tunceli`de hemşerilerine hitap eden Kılıçdaroğlu, sözlerine, "Nasılsınız, iyi misiniz? Güzel bir sohbet yapacağız. Konuşacağız, dertleşeceğiz. Ben derdimi anlatacağım, siz dinleyeceksiniz; siz derdinizi söyleyeceksiniz, ben dinleyeceğim." diyerek başladı.

Daha sonra bir mesaj okuyacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Sevgili Dersimliler, Tuncelili kardeşlerim. Sizler de görüyorsunuz, siyasetin düzeyinde büyük bir düşme var. Recep Bey il il dolaşıyor, soyumuzu sopumuzu araştırıyor ve onların üzerinden siyaset yapmaya kalkıyor. Ülkenin her tarafını geziyor `Aman ha o Tuncelilidir` diyor. Sanki Tuncelili olmak ayıp bir şeymiş gibi. Tuncelili olmaktan gurur duyuyorum."

 

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Aslında ne demek istediğini siz de ben de biliyorum. Biz hiçbir zaman aslımızı inkar etmedik ki. Aslı olmayanın geleceği olabilir mi? Geçmişi olmayanın geleceği olabilir mi? Aslımızla da, soyumuzla da, sopumuzla da herkes gurur duyar, biz de gurur duyacağız. Ayıp bir şey mi bu? Ama ona bir şey söyleyeyim. Ben buralıyım, Tunceliliyim, Dersimliyim. Dersimli olmaktan da gurur duyuyorum."

"ASLIMLA GURUR DUYUYORUM"

Kılıçdaroğlu, "Aslını inkar eden asılsızlardan da değilim. Aslımla da gurur duyuyorum. Ayıp bir şey değil. Allah`ın yarattığı bir kulum ve sizlere hizmet etmek için yola çıktım. Bu günah mı, ayıp mı? Ayrımcılık, bölücülük neden? Ben yiğitlerin harman olduğu bir yerde doğdum. Çocukluğum burada geçti. Elbette ki Tunceliliyim, elbette ki gurur duyuyorum bundan." şeklinde konuştu.

"BİN ÇİÇEK AYNI BAHÇEDE"

Kılıçdaroğlu, "Anadolu`yu, Türkiye`yi bilmiyorlar. Bin çiçek açmış Anadolu`da. Bin çiçek aynı bahçede. Bin çiçeğin rengini, güzelliğini hala anlamıyorsan kabahat bende değil ki, kabahat sende. Oku, iyi oku. Anadolu`yu, Türkiye`yi oku. Göreceksin bin çiçeğin güzelliğini, renklerini; aynı bahçede açan o güzel kokuları dünyaya saçan bir Anadolu`yu nasıl görmemezlikten gelebilirsin?" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Hayatım boyunca hiç kimsenin inancıyla, diniyle, mezhebiyle, etnik kimliği ile ilgilenmedim. Neden? Doğduğum topraklarda insana insan olarak baktım. İnsan insandır, onlara saygı göstereceksiniz, dediler. Nasıl olur da ayrılığı-gayrılığı getirir siyasetin merkezine koyarız. Sizden isteğim var, 12 Haziran geliyor. Ona ders vereceksiniz değil mi?" diye konuştu.

"ADIMIZ KEMAL`Dİ"

Kılıçdaroğlu, "Bu cumhuriyeti kurarken adımız Kemal`di. Kemal`in kurduğu okullarda okuduk biz. Köylü çocuğusun, Anadolu çocuğusun demediler. Okuduk okullarda. Devlette üst görevlere geldik. Milletin vekili olduk. Bir partinin genel başkanı olduk. Cumhuriyetin de güzelliği bu zaten. Anadolu`dan çıkıyorsun, kopuyorsun, okuyorsun, belli yerlere geliyorsun. Bir görevin var, senin halkına hizmet etmek. Ben de bu amaçla halka hizmet etmek için, ayrım yapmadan, yandaş demeden, sadece sadece ve vatandaş diyerek yola çıktım ve sizlere hizmet ediyorum." ifadesini kullandı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir