• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
CHP Şimdiden `Oylarımız Çalınıyor`a Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum seçimlerle ilgili ilginç bir iddiada bulundu: CHP seçmeni oylarının çalındığını düşünüyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum, Genel Merkezde seçim koordinasyon merkezinin resmi açılışında seçimlerle ilgili ilginç bir iddiada bulundu. Batum, seçim ile ilgili vatandaşların kafasında herhangi bir soru kalmaması için böyle bir uygulama yaptıklarını bildirdi. Süheyl Batum, “Türkiye’de bir genel kanaat var; özellikle CHP seçmeni oylarının bir şekilde çalındığını ve oylarının yerine başkalarının seçildiğini düşünüyor. Bunda çok fazla paranoyak bir düşünce içerisinde de olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü bugüne kadar bazı gözlemlerimiz bize bunun gerçek olduğunu gösterdi” diye konuştu.

“HİLE YAPILDIĞINA İNANIYORUZ”

Batum, yaptıkları yazılım ve organizasyonla sadece CHP değil, diğer partilerin de sandık güvenliği konusunda yaşayabileceği potansiyel olumsuz düşünceleri ortadan kaldırmayı amaçladıklarını ifade etti. Batum, partisinin Türkiye genelinde 957 ilçe bünyesinde 53 bin 73 muhtarlık ve 58 bin 957 sandık alanında sandık seçmen örgütlemesini tamamladığını bildirdi. Türkiye genelindeki 199 bin 183 sandıkta, sandık kurulu üyeleri atandığını belirten Batum, seçim bittikten sonra sandık başındaki CHP görevlisinin, elindeki tutanakla önce bina görevlisine, sonra da ilçeye giderek sonuçların bilgisayara girilmesini izleyeceğini kaydetti.

“Doğru ya da yanlış, bilgisayarda hile yapılabildiğine inanıyoruz” diyen Batum, “Biz YGS’de bile hile yapıp, hileyi ’yaptık, yapmadık’ diye boğuntuya getiren bir partiden her şeyi bekliyoruz. O yüzden seçmenimizi de YGS’deki 1 milyon 700 bin çocuk ve aileleri gibi endişe içerisinde beklemekten kurtaracağız” görüşünü dile getirdi. Batum, daha önce sandıkta görevlendirdiği kişilere yiyecek sağlayamayan partisinin, bu seçimde tüm CHP’li görevlilerin yiyecek sıkıntısı çekmeyeceğini kaydetti.

Kaynak: Ajanslar


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir