• DOLAR 32.345
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2308.518
  • ...
BDP`li Başkan`dan O İddialara İlginç Cevap
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak’ın Beytüşşebap Belediye Başkanı BDP’li Yusuf Temel, dağa giden çocukların geri getirilmesi için Cin ailesi ile kavga ettikleri ve çocukların para karşılığı PKK’ya gönderildiği haberlerine tepki gösterdi. Başkan Temel, "Benim dağ tercihini yapan çocukları getirme çabam olamaz" dedi.

Ramazan Bayramı öncesi Cin ve Temel aileleri fertleri arasında silahlı ve taşlı kavgada 10 kişi yaralanmıştı. Kavganın 3 çocuğun para karşılığı PKK’ya teslim edilmesi ve BDP’li Başkan Yusuf Temel’in oğlunu örgütten kurtarmak istemesi nedeniyle çıktığı iddiası ortaya atıldı. Bu iddiaları yalanlayan Başkan Temel, "Cin ailesi ile aynı parti çatısı altında siyaset yapıyoruz. Birileri yeniden aşiret çatışmaları ve kavgalarını çıkartmak için zemin arıyor" diye konuştu.

 

Kanaat önderleri ve milletvekillerinin araya girmesiyle Cin ailesi ile Temel ailesi fertlerinin barıştığını, aralarında herhangi bir sorun bulunmadığını anlatan Beytüşşebap Belediye Başkanı Yusuf Temel, şunları söyledi:

"Çocuklar kavga etmiş ve bu kavga büyümüş. Kavganın sebebi dağa çıkan çocukların kurtarılması yada geri getirilmesine yönelik değildir. Dağa giden gençlerin para karşılığı gönderildiği iddiaları da asılsızdır. Benim, tercihini dağdan yana kullanan çocukları geri getirme çabam olamaz. Benim oğluma saldırı maksadıyla evime saldırı olmuştur. Bizim çocuklarımızı 88 yıllık imha ve inkar politikalardan kurtarma çabamız vardır. Çocukların para karşılığı dağda savaştırılması doğru değildir. Barış ve kanaat önderleri ile partimizin araya girmesi ile iki aile barıştırıldı. İki ailede aynı parti çatısı altında siyaset yapıyor. Şu anda aramızda her hangi bir sorun yoktur. İlçede her hangi bir gerginlik söz konusu değildir. Biz yıllardır mücadele ettiğimiz feodalizm ve aşiret yapısı gündeme getirilerek yeniden çatıştırılmak isteniyoruz."

BDP Şırnak milletvekili Hasip Kaplan ise, Belediye Başkanı Yusuf Temel’in ailesi ile Cin ailesinin BDP içerisinde siyaset yaptığı ve Belediye Meclisi üyelerinden bazılarının Cin ailesinden olduğunu belirterek, "Bayramın ikinci günü gittik aileleri barıştırdık. her hangi bir sorun yoktur. Çocuklar arasında başlayan bir kavga var. Bunu barış ile sonuçlandırdık" diye konuştu.

dha

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir