• DOLAR 32.515
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2429.467
  • ...
Mersin Üniversitesine Camii İstiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Yüz nüfuslu bir köyde dahi camii olmasına rağmen binlerce öğrencisi olan Mersin Üniversitesinde Camii bulunmuyor. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Mersin Müftüsü Ali Melek, bu konunun üzerinde durduklarını ve Üniversiteye camii yapılmasını kendilerine bir görev olarak gördükleri kaydetti.
 
Memur-Sen Mersin Şube Başkanı Atilla Olçom ise binlerce öğrencisi olan Üniversiteye Camii yapılmasını istediklerini dile getirdi.
 
Camii Yapımını Üstleniriz
Mersin Müftüsü Ali Melek, "Mersin müftülüğü olarak, üniversite gençlerimizden birkaç tanesi beni ziyarete geldiler ve bu ihtiyaçlarını bildirdiler. Bu ihtiyaç bizim tarafımızdan da bilinmekteydi. Öğrencilerin o taleplerini biz yazılı olarak aldık ve üniversite rektörlüğüne gönderdik, rektörlüğümüz bu anlamda bir çalışma başlattı, son olarak rektörle görüşmemizde bir mescit oluşturulması yönünde bir çalışma yapılıyordu. Mescidin şuan yapıldığını biliyorum fakat mescit cami ihtiyacını giderememektedir" dedi.
 
Üniversite senatosundan cami yapımının geçtiği yönünde duyumlar aldığını söyleyen Melek şöyle devam etti; "İnşallah, rektör beyle de bu konuda bir görüşmemiz olacaktır. Rektörlüğe yazmış olduğumuz yazıda, bize camii yeri gösterilmesi halinde camiinin inşaatını tamamen üstleneceğimizi de bildirdik. Onlar bu anlamda bir proje çalışmasına başlamışlar, İnşallah o proje çalışması neticelenirse, vatandaşların da yardımı ile orayı kısa bir zamanda tamamlarız." Buraya camii yapılmasını kendilerine vazife olarak gördüklerini ifade eden Müftü Melek, yapılacak olan camiyi en kısa zaman da hizmete açmayı düşündüklerini söyledi.
 
Cumasını Kılmayan Müslüman Huzurlu Değildir
Üniversiteye özel bir alaka gösterdiklerini dile getiren Ali Melek; "Çünkü sadece öğrencilerimiz için değil Üniversitede çalışan büyük bir kesim var ve bu kardeşlerimiz Cumaları dahi kılamayacak durumdalar, etraftaki köylere gitmekteler ama ne kadar gidebilirler. Ve bir kısmının da bu anlamda mahrum olduğunu ve Cumayı kılamamanın getirdiği bir üzüntü içerisinde olduğunu biliyoruz. Cumayı kılmayan bir Müslüman işlerinde de çok verimli olamayacaktır. Çünkü insan huzursuz olduğu zaman verimli olması da beklenemez ve dolayısıyla inanan bir insanda Cuma namazını kılamadığı zaman huzursuzdur" dedi.
 
Bu Konuda Çok Çaba Gösterdik
Önceleri Mersin Üniversitesinde mescidin dahi olmadığını hatırlatan Memur-Sen Şube Başkanı Atilla Olçom ise şunları dile getirdi: "Daha önce üniversite de mescid dahi yoktu. Bizim öğrencilerle birlikte kararlı çalışmalarımız neticesinde, birkaç mescit yapıldı. Fakat mescitler hem yetersiz geliyor hem de dışarıdan bir görünümü olmadığı için fark edilmiyor. Bu nedenle Rektörlükle yaptığımız görüşmeler neticesinde, her taraftan görülebilecek bir cami için yer tahsis edilmesini istedik. Rektörlük bu konuda bir çalışma başlattı. İnşallah En kısa sürede tamamlanır ve biz de camiimize kavuşuruz." (Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir