• DOLAR 32.614
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2502.052
  • ...
Adana Umut Der Suriyeli Mültecileri Ziyaret Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana Umut Der Gıda Bankası, Hatay İlinin Reyhanlı İlçesinde Suriyeli mültecilerin kaldığı "Altınözü Boynuyoğun Konaklama Tesisleri"ndeki çadır kenti ziyaret etti.

Ziyarete Umut Der üye ve gönüllüleri de eşlik etti. Yaklaşık 2000 Suriyeli mültecinin yaşadığı kamp, TSK tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındığı görüldü. Bayramı kampta geçiren mülteciler, Bayram sevincini tam olarak yaşayamadıklarını söylüyorlar.

Tek Sıkıntıları Vatan Özlemi
13 aydır "Altınözü Boynuyoğun Konaklama Tesisleri"nde misafir edildiklerini söyleyen ve isminin yazılmasını istemeyen bir Suriyeli mülteci, "Kampta bizlere çok iyi bakılıyor ve tüm ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Tek sıkıntımız vatan özlemi ve geride bıraktığımız akrabalarımızdan uzak kalmamızdır. Kofi Annan çözüm üretemedi, hala Suriyeli kardeşlerimiz öldürülüyor, bizler BM`nin bu meseleyi çözebileceğine artık inanmıyoruz" dedi.

Oğlum Suriye`de Şehid Oldu
Oğlunu şehid verdiğini söyleyen Suriyeli mülteci, "21 tane akrabam ve oğlum şehid oldu. Suriye`de kalan diğer akrabalarımızla da telefonla iletişim kurmaya çalışıyoruz. Çatışmalar bitince yurdumuza dönmek istiyoruz, yıkılan binalarımızı imar etmek ve tekrardan normal hayatımıza dönmeyi arzuluyoruz. Belki abartı gelecek ama 100 binin üzerinde şehid olduğunu düşünüyorum. Son 2 Ramazan Bayramını burada vatan özlemiyle geçirdik, hamd olsun yine Allah`a, yalnız değiliz. Ziyaret edenlerimiz ve dertlerimizi dinleyenler var. Sizlere ve Umut Der`e bu bayram günü bizleri yalnız bırakmadığınız ve acımıza ortak olduğunuz için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İslam Âlemi Artık Sessizliğini Bozsun
Son olarak İslam âlemine seslenen Suriyeli mülteci, "Her gün yüzlerce Müslüman`ın katledildiği Suriye`deki olaylara sessiz kalınmamasını istiyoruz ve artık bu zulüm ve işkence son bulsun. Arap birliği gerekli tedbirleri şimdiye kadar alamadı bundan sonra bir şeyler yapsın artık" diyerek sözlerini noktaladı.

AFAD Aracılığıyla Yardımlarımızı Ulaştırmaya Çalışacağız
Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Selahattin Yeniay, yaptıkları ziyaret hakkında şunları söyledi, "Umut Der Olarak buraya geliş amacımız; Suriyeli mültecileri yakından görmek, onlarla bayramlaşıp ailelerinden ve vatanlarından uzak oldukları bu bayramda kendilerini yalnız bırakmamak ve dertlerini dinlemek ve sıkıntılarına ortak olduğumuzu hissettirmek içindi. Bir sivil toplum kuruluşu olarak neler yapabiliriz nasıl yardım edebiliriz diye düşündük ve burada görüştüğümüz AFAD yetkilileri, direkt olarak yardım yapamayacağımızı AFAD ileteceğimiz yardımların Kızılay tarafından mültecilere ulaştırılabileceğini söylediler. Bizlerde inşallah Adana`ya dönünce bunun çalışmasını başlatıp imkânımız oldukça yardımlarımızı kendilerine ulaştırmaya çalışacağız" dedi. (Mustafa Çiçek-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir