• DOLAR 32.528
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2422.931
  • ...
Ankara`da Otobüs Kazası: 13`ü Asker, 34 Yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - Çorum`dan Ankara`ya gelen yolcu otobüsü, Kayaş mevkisinde yoldan çıkarak dereye uçtu. Otobüste bulunan 34 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yolculardan 13`ünün asker olduğu öğrenildi. Otobüs şoförü olay yerinden kaçtı.

Kaza, sabah saatlerinde meydana geldi. Şoförünün uyuduğu iddia edilen özel bir yolcu firmasına ait 19 KY 073 plakalı otobüs, çarptığı bariyerleri aşarak dereye uçtu. Ters dönen otobüsün içerisindeki 34 yolcunun bir kısmı camları kırarak bir kısmı ise çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. Yaralılar kaza mahalline yakın yerdeki bir benzin istasyonuna sığındı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralıların arasında askerlerin de bulunması nedeniyle jandarma ekipleri de kaza mahalline geldi.

İlk müdahaleleri istasyon içerisinde yapılan yaralılar, ambulanslarla Ankara’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Otobüs şoförü ise olay yerinden kaçtı. Biri astsubay olan 13 askerin Çorum’da kısa dönem askerlik yaptığı ve Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne muayeneye gittikleri öğrenildi. İtfaiye ekipleri otobüs içerisinde bir süre yaralı şahıs aradı. Bazı yaralıların sinir krizleri geçirdikleri görüldü. Görgü tanıkları, patlamaya benzer ses duyduklarını, otobüsün dereye uçtuğunu görünce yaralılara yardım etmeye koştuklarını söyledi. Kazayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri kaçan şoförün peşine düştü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir