• DOLAR 32.414
  • EURO 35.705
  • ALTIN 2324.93
  • ...
ABD`de Batı Nil Virüsü Salgını En Üst Seviyeye Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) yetkilisi Dr. Lyle Petersen`in verdiği bilgiye göre, bu yıl hastalığa yakalananların sayısı, Ağustos ayı itibariyle, ülkede virüsün ilk kez tespit edildiği 1999 yılından bu yana en yüksek rakamı oluşturuyor.

ABD`de bu yıl CDC`ye rapor edilen Batı Nil virüsü vakalarının sayısı 1118 olarak kaydedilirken, hastalık yüzünden şimdiye kadar 42 kişi yaşamını yitirdi. Ülkedeki 38 eyalette Batı Nil virüsü vakasına rastlanırken, bunların yaklaşık yüzde 75`i Teksas, Mississippi, Loisiana, South Dakota ve Oklahoma`da görüldü. Teksas, 586 vaka ve 21 ölümle salgıdan en fazla etkilenen eyalet oldu.

Petersen, Batı Nil virüsü salgınlarının zirve noktasının genelde Ağustos ortasında yaşandığı, ancak insanların hastalanması, doktora gitmesi ve teşhisin konulmasının birkaç haftayı alabildiğine işaret ederek, bu nedenle yılın ilerleyen zamanlarında yeni vakaların meydana çıkmasının beklendiğini belirtti.

Petersen, bu yıl neden bu kadar yüksek sayıda Batı Nil virüsü vakasına rastlandığının bilinmediğini, ancak mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığının hastalığın insanlara yayılması için uygun koşullar yaratmış olabileceğini söyledi.

Yaygınlaşan salgında geçen hafta yaklaşık 400 yeni vakanın rapor edildiği kaydedildi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir