• DOLAR 32.58
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2430.468
  • ...
Nijerya'da seçim öncesi saldırılar: 66 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da devlet başkanlığı ve parlamento seçimleri öncesi Kaduna kentinde düzenlenen silahlı saldırılarda 66 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken, seçimler, güvenlik gerekçesiyle 23 Şubat'a ertelendi.

Kaduna Basın Sözcüsü Samuel Aruwan, saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, "Kente bağlı Maro Gida ve Iri bölgelerinde henüz kimliği belirlenemeyen kişilerce silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda 66 kişi yaşamını yitirdi ve çok sayıda kişi de yaralandı. Bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Halkı, itidalli davranmaya ve şiddetten uzak durmaya çağırıyoruz." dedi.

84 milyon nüfusuyla Nijerya, Batı Afrika ülkelerinin en kabalalık ülkesi konumunda. Bugün yapılması planlanan seçimlere saatler kala, seçimler "güvenlik gerekçesiyle" ertelendi.

Nijerya seçim komisyonu, yaptığı açıklamada, "Yapılan detaylı incelemeler sonucu, şu anki şartlarda adil ve güvenilir şekilde seçimlerin yapılması mümkün olmayacaktır." dedi ve seçimlerin 23 Şubat'a ertelendiğini sözlerine ekledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir