• DOLAR 32.386
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2326.566
  • ...
Batman`da Yeni Vali  Görevi Devraldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Valiler arası devir teslim töreni yapıldı. Batman`ın yeni Valisi Yılmaz Arslan için valilik önünde saat 15.30`da tören düzenlendi. Törene, vali yardımcıları ve il protokolü katıldı. Polis tören mangasını selamlayan Arslan, törene katılan protokol ile tek tek tokalaştıktan sonra Vali Ahmet Turhan ile birlikte şeref defterini imzaladı.

 

Balıkesir`e atanan Vali Turhan, Batman Valiliğinin Vali Arslan`a hayırlı olmasını diledi. Turhan, çalıştığı 3 yıl boyunca huzurlu ve mutlu olduğunu belirterek Vali Yılmaz Arslan`a hitaben \"Sizin gibi deneyimli birine görevi devrettiğim için gururluyum. Batman güzel, önemli ve sorunu olan bir memlekettir\" dedi.

 

Gaziantep ve Şırnak`taki olaylara değinen Vali Turhan; \"Gaziantep ve Şırnak`ta yaşanan olaylar bizi derinden üzmüştür. İnşallah benzer olaylar bölgemizde olmamasını diliyorum. Alınacak kararlar ve önlemler ile bu tür canice eylemlere ve çocuk katillerine fırsat verilmeyecektir. Vali Arslan`a yeni görevinde başarılar diliyorum. Basın yoluyla da Batmanlılara saygı ve sevgi gönderiyor ve haklarını helal etmelerini istiyorum\" ifadelerini kullandı.

 

Batman`ın 11`inci görev yerinin olduğunu belirten Vali Yılmaz Arslan, bu tür değişikliklerin kaçınılmaz olduğunu ve böyle değişikler sayesinde her yere hizmet etme fırsatı bulduğunu belirtti. Arslan, \"Batman`a ilk gelişim. Vali Ahmet Turhan buraya atandıktan sonra zaman zaman takip ettik ve Valiler ile toplantıda bir araya geldiğimiz vakitlerde şehirler hakkında değerlendirmelerimiz olmuştur. Vali Ahmet Turhan`ın Batman`a iyi hizmet ettiğini öğrenmiş olduk. Görev değişikliği yapmış olmamız bizim açımızdan iyi bir şey. Balıkesir`i Batman`a benzetiyorum. Balıkesir turizm ve sayfiye ile biliniyor ama Balıkesir, Türkiye`de tarım ve hayvancılık açısından ilk beş arasında bulunuyor. İnşallah buralarda yapılan çalışmaları geliştirmek suretiyle tarımda, hayvancılıkta ve diğer alanlarda yapılan çalışmalar gözden geçirilecektir\" şeklinde konuştu.

 

Vali Arslan daha sonra Gaziantep ve Şırnak`ta yaşanan olaylara değinerek \"Bu çeyrek asırdır süren bir sorundur. Güvenlik önemlidir her şeyden önce gelir. Güvenliğin olmadığı yerde gelişme, kalkınma, insanca ve güzel bir yaşam olmaz. Dileğim güvenlik konularıyla çok uğraşmak yerine bölgenin ekonomik, kültürel, sanayi, tarım ve kalkınma yönünden zaman harcayalım. Batman`da iyi bir ekip ve çalışma ortamı olduğunu sayın validen bilgi olarak aldım. Maliye Bakanı`nın da Batmanlı olması Batman için çok önemli ve çalışmalarımızda en büyük destekçimiz olacaktır. Batmalılara çağrım birlikte çalışalım, terleyelim ve mutlu olalım\" diyerek Vali Turhan`a yeni görev yerinde başarılar diledi.

 

Son olarak Vali Arslan, Vali Turhan`a yaptığı çalışmalardan dolayı plaket vererek törenle uğurladı.(Halid Coşkun, Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir