• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
MİT - Cemaat Kavgası Yeniden Alevlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KCK soruşturması kapsamında Hakan Fidan ve 4 MİT görevlisinin `şüpheli` sıfatıyla ifadeye çağrılması ile başlayan, Başbakan Erdoğan`ın `anasaya` hamlesiyle soğumaya bırakılan MİT-AK Parti-Hükümet gerilimi yeniden alevlendi.

Geçtiğimiz günlerde MİT`in `cemaat` hakkında kapsamlı bir rapor hazırlayarak Başbakan Erdoğan`a sunduğu iddiaları tazeliğini korurken, cemaatten de karşı hamle geldi. Cemaat, Gaziantep`te 9 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının faturası MİT Müşteşarı Hakan Fidan`a kesti.

İSTİHBARAT KONUSUNDA HASSAS OLUNMALI

Cemaatin bazı yazarları ve taziye mesajı yayınlayan Fethullah Gülen, `istihbarat` vurgusu yaparak Hakan Fidan`ı işaret etti. Gülen, Samanyolu haber internet sitesinde yayınlanan mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Menfur saldırı münasebetiyle terörü ve bu saldırıları gerçekleştirenleri bir kez daha lanetliyor; içeride ve dışarıda ülkemizin ikbaline pusu kurmak için fırsat kollayan insî şeytanlara imkan verilmemesi için başta istihbarat mevzuunda daha hassas olunması ve her türlü tedbirin alınması dileğiyle bütün milletimize taziyelerimi sunuyorum."

GÜLERCE: İSTİHBARAT ZAAFI VAR

Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce de hem Gaziantep saldırısında hemde `BDP`lilerle PKK`lıların sarmaş dolaş buluşmasında` `istibarat zaafiyeti` olduğunu iddia etti. Gülerce `Yeni strateji: BDP`yi kapattırmak...` başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

Kurulan bütün tuzakları, hazırlanan bütün oyunları bozmak için itidalli olmalıyız. Gaziantep`te BDP binasının yakılması gibi provokasyon kokan, yargı varken, "kendi hesabımızı kendimiz görürüz" yaklaşımına asla prim vermemeliyiz.

Hükümete de büyük görev düşüyor. Gaziantep`teki saldırıdan da belli ki istihbarat zaafları var. Şemdinli`de BDP`liler ile PKK`lıların kucaklaşması da istihbarat zaafını işaret ediyor. Herkes orada, ama devlet yok... Bu tablo, daha on gün önce PKK`ya karşı sağlanan başarıyı unutturmaya kalkanların cüretini gösteriyor. Bu fırsat onlara verilmemeliydi...

BAŞBAKAN REST ÇEKMİŞTİ

MİT tartışması, KCK davaları çerçevesinde Türkiye`nin gündemine oturmuştu. KCK konusunda delil toplayan savcılar, MİT`in de davayla bağlantısı olduğu iddiasıyla, başta MİT Müsteşarı Hakan Fidan olmak üzere, Teşkilat`ın üst düzey yöneticilerini 7 Şubat`ta ifadeye çağırmışlardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan MİT Müsteşarı Fidan`ın ifadeye çağrılmasına "alacaksanız beni alın" cümlesiyle tepki göstermiş, TBMM`den çıkarılan bir yasa ile MİT görevlilerinin ifadeye ancak Başbakan izniyle çağrılabilecekleri kanunlaştırılmıştı.

DUMANLI: MİT`TEKİ SUÇLARIN ÜSTÜ ÖRTÜLMELİ Mİ?

Bu süreçte cemaate yakın isimler açıkça MİT`i hedef alan ifadelen kullanmıştı. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, hükümet`in `siyasi iradeye yargı darbesi` olarak gördüğü operasyona destek vererek "Şayet KCK soruşturmasında elde edilen bilgi, bulgu ve itiraflar bu karmaşık ilişkiyi ispat edecek mahiyette ise yargı ne yapmalı? Üstünü mü örtmeli, yoksa ilgili kişilere "Bu nedir?" diye mi sormalı?" diye yazmıştı.

"CEMAAT TASFİYE EDİLECEK"

Cemaate yakın isimlerden Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu ise yaşanan MİT`te yaşanan krizin ardından devletteki Cemaatçi bürokratların tasfiye edileceğini ve KCK tutuklularının serbest bırakılacağını iddia etmişti.

Kaynak: www.sondevir.com
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir