• DOLAR 32.562
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2434.504
  • ...
İHH`dan Vanlı Yetimlere  Bayram Hediyesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Depremlerde sonra Van`daki faaliyetlerine ağırlık veren İHH başta yetimler olmak üzere fakir ve muhtaç vatandaşları sevindirmeye devam ediyor.

 

İHH`nın deprem bölgesindeki faaliyetleri ile ilgili olarak yapılan açıklamada \"İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Van`da Ramazan ayı boyunca yardımlarımız devam ettik. Bayram boyunca da çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz depremin yaralarını sarmayı sürdürüyor.

 

Bölgede çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz; Van ve Erciş`te 1182`si yetim, toplam 1210 çocuğa anneleri ile birlikte bayramlık elbise giyindirdi ve yetimleri eğlenceli Ramazan paketleriyle sevindirdi.

Erciş`te 401, Van Merkez`de 781 yetim çocuğa bayramlık hediye ettik Bağışçılarımızdan gelen zekât ve fitre sadakaları ile ailelerine nakdi yardımlarda bulundu. Bütün yetim evlerine Ramazan gıda kumanyası bırakıldı.\" denildi.

 

Evlerinde buzdolabı bulunmayan 20 yetim ailesine bir hayırsever katkısı ile beyaz eşya yardımında bulunulduğunun belirtildiği açıklamada, \"Ayrıca vakfımız tarafından depremzede 100 yetim ailesinin her birinin banka hesaplarına bayram harcamalarında kullanabilmeleri için 80`er TL nakdi yardımda bulunuldu.

2 büyük depremin yaşandığı Van`da İHH, barınma ihtiyaçlarına yönelik yerleşim merkezi kurdu. Ayrıca sağlık sorunlarına yönelik mobil sağlık sistemi ve ekibi ile tüm konteynır kentlerde sağlık hizmeti veriyor.

Bu arada deprem yetimlerinin tamamı İHH yetim sponsorluk sistemine dâhil edildi ve aylık olarak ihtiyaçları karşılanmaya başlandı.

 

Eğitimlerine devam eden 10000 öğrenci hediye paketleri ile sevindirildi ve diğer sosyal yardımlar yapıldı\" ifadeleri kullanıldı. (Veysi Çetik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir