• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Suriyeli Esir 27 Yıl Sonra Özgürlüğe Kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal rejimi en eski esirlerden sayılan Suriye’nin Golan Tepeleri sakinlerinden Sıdki Süleyman Ahmed El-Makt’i 27 yıl zindanda tuttuktan sonra bugün (22 Ağustos Çarşamba) serbest bıraktı.

El-Makt, 16 Nisan 1967’da Suriye’nin Golan Tepelerindeki Mecdel Şems beldesinde dünyaya geldi. Siyonistlerin Golan’daki işgaline karşı şehit Seytan El-Veli, şehit Hayil Buzid, Asim el-Veli ve Bişr El-Makt ile birlikte Gizli Direniş Hareketi`ni kurdu. İşgal ordusuna bağlı bir depodan bazı el bombalarıyla mayın almayı başaran hareket bunları işgale karşı kullanmaya başladı.

Sıdki el-Makt, tutuklanıncaya kadar arkadaşlarıyla birlikte bütün direniş eylemlerine katıldı. İşgal ordusuna bağlı silah depolarına yapılan eylemlerin de başkahramanı olan El-Makt, Bukata köyü yakınlarındaki askeri noktaya yapılan operasyona da iştirak etmişti.

Kardeşi Bişr El-Makt’in tutuklanmasından 12 gün sonra yani 23 Ağustos 1985 tarihinde işgale karşı direniş gösterdiği gerekçesiyle işgal tarafından tutuklandı. Siyonist işgal ordusu ve istihbaratı tarafından yoğun soruşturmaya tabi tutulan El-Makt 27 yıl hapse mahkûm edildi. Mahkeme salonunda El-Makt ve arkadaşları işgal mahkemesini meşru görmediklerini göstermek için karar okununca hâkim karşısında ayağa kalkmadılar.

Golan tepelerindeki ailesi ve dostları kahramanını karşılamaya hazırlanıyor.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir