• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriye Esad`ın İstifasını Görüşmeye Hazır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`nin ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Kadri Cemil, petrol tedariki ve diğer Rus yardım ve kredileri konusunda görüşmeler yapmak üzere son iki hafta içinde ikinci Moskova ziyaretini gerçekleştirdi.

Kadri Cemil, Rus yetkililerle görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, Beşşar Esad`ın, müzakere edilecek bir barışın parçası olarak istifa etmeye hazır olduğunu söyledi.

Kadri Cemil, diyalog kurmak için Esad`ın istifa etmesini şart koşmanın, asla diyaloğa ulaşılamayacağı anlamına geleceğini de sözlerine ekledi.

Öte yandan ABD yönetimi yeni BM barış elçisi Lakhdar Brahimi`ye görüşmeler sırasında Esad`ın istifasını telkin edeceklerini açıkladı.

Kofi Annan`ın yerine geçen BM barış elçisi Brahimi ise daha önce Beşşar Esad`ı yönetimi bırakmaya zorlamanın doğru strateji olup olmadığından henüz emin olmadığını söylemişti.

ABD lideri Barack Obama da henüz Suriye rejimine karşı askeri müdahale emri vermediğini, fakat Suriye yöentiminin kimyasal silah kullanması halinde bu durumun değişebileceğini söyledi.

Kadri Cemil, basın toplantısı sırasında Obama`nın sözlerinin kendisine sorulması üzerine, Obama`nın söylediklerinin gerçek bir niyet bildirimi olmaktan çok seçim yatırımı olduğu cevabını verdi.

Kadri Cemil askeri müdahalenin Suriye sınırlarının dışına taşacağı uyarısında da bulundu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir