• DOLAR 32.336
  • EURO 35.161
  • ALTIN 2240.059
  • ...
"Sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Erzincan'da din görevlileri ile bir araya geldi. Erzincan Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, iyiliği emretme, kötülükten men etme ve hayra çağırma görevinin din görevlilerinin omuzlarında bir emanet olduğunu söyledi.

Hz. Peygamberin insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için verdiği mücadeleyi bugün de din görevlilerinin üstlendiğini belirten Başkan Erbaş, "Bunun bilincinde olarak hareket etmeliyiz. Allah Resulü pek çok zorlukla karşılaştı ama umutsuzluğa düşmedi. En çok sıkıntı yaşadığı zamanda Rabbine sığındı ve mücadelesine devam etti. Onun varisi olarak biz de bunu yerine getirmeliyiz. İnsanların harama gitmesine biz engel olacağız. Çocuklarımızın, gençlerimizin çeşitli bağımlılıklarla adeta zihinlerinin yok edilmesine biz engel olacağız." ifadelerini kullandı. 

Günümüzde sigaradan çok sayıda insanın hayatını kaybettiğine işaret eden Erbaş, "Dünyada ve ülkemizde yıllarca haram denilmediği için dikkate alınmayan sigara bağımlılığından insanlığı kurtarmamız lazım. Sigara haramdır ve her birimiz sigaranın haram olduğunu milletimize anlatmalıyız. Çünkü sadece bizim ülkemizde bir yılda 115 bin kişi hayatını kaybediyor, bu ne büyük bir faciadır." diye konuştu.

"Bizim yaşantımız tebliğ olmalı"

Sadece ezan okunup, namaz kıldırmakla vazifenin tamamlanamayacağını ifade eden Başkan Erbaş, ihtiyaç odaklı Kur'an kurslarında halkın neye ihtiyacı varsa ve ne zaman müsaitse ona göre ders yapıldığını belirtti.

4-6 yaş Kur'an kurslarının önemli bir imkân olduğunu dile getiren Erbaş, "Çocuklar büyürken, onların karakterleri oluşurken etkimiz olsun istiyoruz. Din görevlileri gençlere doğru dini bilgiyi ulaştırmakla sorumludur. Camilerimizi bir mektep, medrese haline getirmeliyiz. Ulaşamadığımız bir yürek kalmamalı. Bizim yaşantımız tebliğ olmalı, temsilimiz iyi olursa anlattıklarımızın tesiri olur. Örnek bir hayatımız olmalı, gençler, çocuklar bize bakarak din-i mübin-i İslam'a ısınmalı." şeklinde konuştu. (İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir