• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Karpuzun Faydaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ - Uzmanlar, yaz mevsimin vazgeçilmez meyvesi olan karpuzun yüzde 90`ı sudan oluştuğunu ve kalori oranının oldukça düşük olduğunu belirtiyor.

Bu nedenle karpuz yaz aylarında diyet yapanların beslenme listelerinde ilk sırada yer alıyor. B ve C vitaminlerinin yanı sıra sodyum, kalsiyum, potasyum ve demir minerallerini bol miktarda bulundurmaktadır.

İçerisinde bulunan bol miktarda su ile idrar söktürücü özelliği vardır. Bu şekilde vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını sağlamaktadır. Bağırsakları ve kanı temizlemektedir. Kalbi koruyucu özelliğe sahiptir. Kemik gelişiminde oldukça faydalıdır. Soğuk algınlığına iyi gelmektedir. Böbreklerin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlayarak böbreklerdeki kum ve taşların atılmasına yardımcı olur.

Karpuz bol miktarda C vitamini ve antioksidan özelliğiyle çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan beta karoten içerir. İçerdiği yüksek potasyum kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur.

Aynı zamanda iyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenler ve bağırsak kanserini önlemede de rol oynar. Karpuz çekirdekleri de içinde bulunan cucurbocitrin adlı maddeyle kan basıncını düşürmeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur. (Salih Keskin-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir