• DOLAR 32.596
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2494.934
  • ...
Akçakale Cezaevi Atıl Durumda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Son günlerde Diyarbakır başta olmak üzere Batman, Siirt ve Mardin`deki cezaevlerinde kalan onlarca Hizbullah davasından hüküm giymiş mahkûmlar Karadeniz bölgesindeki cezaevlerine sevk ediliyor. Oysa bölgede bulunan bazı cezaevlerinin kapalı ve atıl durumda olduğu ortaya çıktı.

Şanlıurfa`nın Akçakale ilçesinde bulunan kapalı cezaevi bunların sadece bir tanesi… 200 kişilik kapasiteye sahip cezaevi, harabeye dönmüş durumda… Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi`nde geçtiğimiz günlerde çıkan yangın sonrası bu cezaevi gündeme gelmiş, ancak yetkililer bir türlü harekete geçmemişti.

Abdulhakim adındaki Akçakaleli, atıl durumdaki cezaevinin biran önce tadilattan geçirilerek açılması gerektiğini ifade ederek \"geçen gün basında Hizbullah mahkûmlarının yer darlığı yüzünden Karadeniz`e sevk edildiklerini görmüştük. Tabi bu kadar uzak yerlere sevk edilmeleri aileleri zor durumda bırakıyor, oysa eğer gerçekten sebep yer darlığı ise buyurun size Akçakale cezaevi… Akçakale cezaevi uzun zamandır kapalı ve atıl durumdadır. Burası tadilattan geçirilip açılsın. 200 kişilik kapasiteye sahiptir, en azından bazı aileler rahatlar\" diye konuştu. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir