• DOLAR 32.602
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2493.749
  • ...
Demirel`den CHP`ye fırça: Cüzzamlı mıyım?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demirel`in CHP`ye yöneltilen eleştirilere CHP kanadından cevap verilirken, isminin adeta “cüzzamlı” gibi telaffuz edilmesinden rahatsız olduğu bildirildi. 

DEMİREL`DE “SİZ DE GÖRÜŞTÜNÜZ” RAHATSIZLIĞI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın “CHP`nin akıl hocası ve ikinci milli şefi” olarak nitelendirdiği 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel`in, buna sert tepki gösteren CHP`yi “Ben cüzzamlı mıyım?” diye uyardığı ortaya çıktı. CHP yönetimi, Demirel`in geçmişte Erdoğan`la yaptığı görüşmeleri ve bugün AK Parti`de siyaset yapan bazı isimlerin eskiden Demirel ile birlikte hareket ettiğine dair bilgileri bir dosya halinde kamuoyuna açıklamaya hazırlanıyordu. Demirel`in önceki gün Kemal Kılıçdaroğlu`nu arayarak, “Ben cüzzamlı mıyım ki, iktidar partisiyle aranızdaki çekişmede ‘kim Demirel ile daha çok görüşmüş` tartışması başlatıyorsunuz” dediği öğrenildi. Demirel`in bu uyarısı üzerine CHP kurmaylarının bu tür bir polemiğe girmemeleri yönünde uyarıldıkları bildirildi.

“BENİMLE GÖRÜŞMEK SUÇ MU?”
Demirel`in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na, “Benimle görüşmek suç mu ki bunu iktidar partisinin bir bozuk sicili gibi sunuyorsunuz?” dediği öğrenildi. Demirel`in Kılıçdaroğlu ile telefonla görüştüğü ve CHP`de kendisinden rahatsız olan bazı isimlerin başka amaçlar peşinde koştuğunu ileri sürdüğü belirtildi.

TEKİN VE ÇEVRESİ DEMİREL AĞIRLIĞINDAN RAHATSIZ

Öte yandan Süleyman Demirel`in CHP`ye yöneltilen eleştirilere bizzat cevap vermesi de partide rahatsızlığa yol açtı. Özellikle Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve ekibinin Demirel ağırlığından rahatsız oldukları ve bu konuda Kemal Kılıçdaroğlu`nu birkaç kez uyardıkları öne sürüldü.
Zeybek, Demirel`in eleştirilmesinden rahatsız

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, “Demirel`in CHP`yi desteklediği” iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, şunları kaydetti: “Sayın AKP Genel Başkanı Bay Recep Tayyip Erdoğan`ın, dokuzuncu Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel`le ilgili son zamanlarda tırmandırdığı söylemleri, haksız ve yakışıksız bulduğumu ifade etmek istiyorum. Sayın Demirel`in, Sayın Mehmet Haberal`ın kişiliği ile ilgili övücü sözleri, asla CHP`yi desteklediği anlamına gelmez. Kendisinin basında yer alan açıklamalarında Demokrat Parti`yi destekler nitelikteki sözleri ortada iken Bay Recep Tayyip Erdoğan`ın ısrarla CHP`yi desteklediğini iddia etmesi, belli bir kötü niyetin ürünüdür.”

Yeniakit

Bu haberler de ilginizi çekebilir