• DOLAR 32.603
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2496.13
  • ...
Müslümanlara Düşmanlıkta Sınır Tanınmıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika, İngiltere, Danimarka, Almanya, İsveç ve Fransa gibi ülkelerde, hükümet ve medyanın desteği ile Müslümanlara yönelik saldırılar hız kesmeden devam ediyor. Mübarek Ramazan ayı içerisinde, söz konusu ülkelerde camiler kundaklandı, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) ile ilgili çirkin karikatürler yayınladı ve İslam karşıtı mitingler organize edildi.

11 Eylül 2001 tarihinde Amerika`a ikiz kulelere düzenlenen saldırının ardından, özelde Amerika genelde Avrupa`da yaşayan Müslümanlar için hayat gittikçe zorlaşıyor. Dünya Ticaret Merkezi`ne yapılan saldırıdan itibaren başlayan İslamofobi adı altındaki İslam düşmanlığı, günümüze kadar şiddetini arttırarak büyüdü. Amerika tarafından, Afganistan ve Irak işgal edilip, binlerce Müslümanın ölümü gerçekleşti. Amerika kendi ülkelerinde yaşayan Müslümanlara da zulmediyor. Bu durum Almanya, Fransa, Danimarka gibi Avrupa ülkelerinde de yaşanıyor. Bunun sonucunda, Müslümanların inanç ve ibadet hakları engellenirken, birçok Müslümana yönelik ise fiili olarak saldırılar ortaya çıkıyor. İslam düşmanlığının Amerika ve Avrupa`daki hükümet ve medya tarafından da desteklenmesi sonucunda, Müslümanlar ırkçıların hedefi haline geliyor ve hayatlarını kaybediyor.

AMERİKA`DA CAMİ KUNDAKLADILAR

Mübarek Ramazan ayı içerisinde, Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırılar saldırmakla bitmiyor. İslam düşmanlığının çıkış yeri olan Amerika`da, cami kundaklandı. Amerika`nın Missouri eyaletindeki Islamic Society of Joplin adlı cami, mübarek Ramazan ayında bir gece içerisinde kundaklanarak, kül oldu. Geçtiğimiz ay camiye yönelik kundaklama girişimi gerçekleşmesine rağmen, yetkililerin hiçbir güvenlik tedbiri almaması tepki çekti. Hatta önceki kundaklama girişiminde caminin güvenlik kameralarına zarar verildiğinden, şimdiki yangınla ilgili emniyet güçlerinin elinde hiçbir ipucu olmadığı da öğrenildi.

İNGİLTERE MEDYASINDAN DÜŞMANLIK

Diğer taraftan Amerika`nın Wisconsin eyaletindeki Sih tapınağına yapılan saldırının ise kimler tarafından yapıldığı henüz belirlenmezken, İngiltere`de yayın yapan Daily Mail gazetesi suçluyu Müslümanların üzerine attı. Daily Mail yayınladığı haberde ayrıca, "barışçıl Hintliler, 11 Eylül`den beri barışçıl olmayan Müslümanların aksine, onlarla karıştırılmaktan çok çektiler" diyerek, Müslümanları düşman gösteriyor.

DANİMARKA İSLÂM DÜŞMANLIĞINA DEVAM EDİYOR

Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s.) ile ilgili çizilen karikatürü yayınlayan Danimarka`da, İslam düşmanlığı devam ediyor. Danimarka`da Kopenhag Üniversitesi, "Laiklik" raporu yayınladı. Kopenhag Üniversitesi yayınladığı raporda, Danimarka`da yaşayan Müslümanları hedef gösteriyor. Danimarka`da yaşayan yüzde 4`lük Müslüman nüfus nedeniyle laikliğin baskı altında olduğu iddia edilen raporda, son yıllarda gittikçe artan oranda bir "kamusal alanda İslami görüntülerin" söz konusu olduğu söyleniyor. Raporu hazırlayan araştırmacılar laikliğin baskı altında olduğunu, Danimarka Parlamentosu`nun verdiği iftar yemeği ile işyerlerinde çıkan "helal yemekler" ve havaalanlarındaki mescidlere bağlıyor. Raporda, dikkat çekilecek bir konu ise Müslüman göçmenlerin yıllardır yaptıkları bu ibadetlerin yeni yapılıyormuş gibi gündeme getirilmesi ve hedef gösterilmesi oluyor.

ALMANYA DÜŞMANLIKTA SINIR TANIMIYOR

Almanya ise Müslümanlara düşmanlıkta sınır tanımıyor. Sırf İslam düşmanlığı yapmak için erkek çocukların sünnet edilmesini yasaklayan Almanya`da, şimdi de aşırı sağcı Pro Deutschland Partisi, hükümet yetkililerinden gerekli izinleri alarak, başkent Berlin`de "İslamlaşmaya hayır" isimli miting düzenledi. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) ile ilgili çirkin karikatürlerin yayınlandığı mitingte, "İslam Almanya`ya ait değildir" yazılı dövizlerin taşındığı faşizan miting, özellikle Türklerin yoğun olarak yaşadığı Neukölln semtinde yapıldı.

AMNESTY INTERNATIONAL: AVRUPA`DA MÜSLÜMANLARA AYRIMCILIK YAPILIYOR

Uluslararası İnsan Hakları Örgütü Amnesty International`ın yayınladığı “Choice and Prejudice: Discrimination Against Muslims in Europe” Türkçesi “Seçim ve Önyargı: Avrupa`da Müslümanlara Yapılan Ayrımcılık” raporuna göre, Avrupa`da Müslümanlar kültürel ve dini önyargılar yüzünden hem iş ve hem de eğitim olanaklarından istedikleri gibi yararlanamıyor. Raporda özellikle İsviçre, Fransa, Belçika, İspanya ve Hollanda`da yaşayan Müslümanların iş dünyasında yaşadıkları zorluklar incelenmiş ve özellikle kadınların başörtüsünden dolayı iş bulma konusunda önemli bir engel teşkil ettiği not edildi. Bu konuda özellikle İsviçre`deki hukuki boşlukların ve yanlış uygulamaların Müslümanlara karşı belli “stereotip” oluşturulmasına yol açtığı rapora eklendiği görülüyor. Amnesty International`ın ayrımcılık konusundaki uzmanı Marco Perolini, asıl problemin hukuki değil, uygulamada olduğunu zira Fransa, Hollanda gibi ülkelerde ayrımcılığa karşı kanunlar olduğu ama bunların gündelik hayatta es geçildiğini vurguluyor.

FRANSA`DA MESCİDE KESİK DOMUZ KAFASI ATILDI

Fransa`nın Montauban kentindeki mescide kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından, kesik domuz kafası atıldı. Sabah namazı için mescide gelen Müslümanlar, kapıda, kesik domuz kafası manzarası ile karşılaştı. İki adet kesik domuz kafası mescidinin girişine bırakılmıştı. Mescidin imamı Hajii Mushammed konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, saldırganların aynı zamanda mescidin girişine oldukça fazla miktarda kan boşalttıklarını da belirtti. İmam, bu olayın Ramazan ayına denk getirilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Hüseyin Kulaoğlu / Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir