• DOLAR 32.354
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2304.141
  • ...
İHH, Bayrama Arakanlıların Mülteci Kamplarında Yardımla Girdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Budist Myanmar yönetiminin ve Budist fanatiklerin katliamlarından, zulümlerinden kaçarak Bangladeş`e sığınan Arakanlı Müslümanlar, burada çeşitli kamplarda kalıyor.

 

Yiyecek eksikliği, barınma sorunları, bulaşıcı hastalıklar gibi sorunlarla baş etmeye çalışıyorlar. Bu kamplarda bulunan Müslümanlar yardımlarla geçiniyor.

 

Kamplardaki Müslümanlara \"bayram sizin için neyi ifade ediyor\" diye sorduğumuzda kamptaki herkesin ortak düşüncesini dile getiriyorlar \"Eğer bir tabak pirinç bulabilirsek bizim için asıl o zaman bayram\" diyorlar.

Dünyanın her yerinden Müslümanlar, Arakan`da kamplarda kalan Müslümanlara çeşitli yardımlar yapıyor ancak buradaki yardımın etkili olması; yardımın düzenli, çeşitli ve devamlı olmasından geçiyor. İHH ekipleri de yardımlarını kamplarda düzenli ve kapsamlı bir şekilde yapıyor.

17 yıldır Arakanlılara yardımlarını sürdüren ve bölgede elde ettiği tecrübeyle her geçen gün faaliyet alanlarını genişleten İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, Ramazan Bayramı`nı Arakanlı mültecilerle birlikte kutladı.
İHH Ekipleri Kutupalong Kampı`ndaki Arakanlılarla hem bayramlaştı hem de bir aileye 1 ay yetecek kadar gıda içeren gıda yardım paketi dağıttı.

1000 Aileye Gıda Yardımı
Ramazan Bayramı`nı Türkiye`den bir gün sonra kutlayan Arakan Müslümanları bayramın ilk günü İHH İnsani Yardım Vakfı`nın 1000 ailelik gıda yardımı ile sevindi.

Bayram namazını bölgede eda eden İHH ekibi, ardından 7500 ailenin yaşadığı Kutupalong Mülteci Kampı`nda gıda malzemesi dağıtımı yaptı.
İHH, Ramazan boyunca Arakanlılara; gıda kumanyası, yaşam malzemeleri seti yardımı, nakdi yardımlar ve bayramlık elbise dağıtımları yaptı. Oldukça zorlu koşullarda yaşam mücadelesi veren Arakanlı mültecilere yardımlar ulaştıran İHH yardım ekipleri bayramın ilk günü de Arakanlıların bayram sevincine eşlik etti. Kampta duygusal anlar yaşanırken Arakanlılar Türkiyeli hayırseverlere ve İHH bağışçılarına dualarla teşekkür ettiler.

 

Bu arada kampta yaşayan başta çocuklar olmak üzere binlerce insan, İHH ekibini \"Eid mübarek\" diyerek karşıladı.

 

Ayrıca kampta hasta olduğu tespit edilen 4 çocuk da, hastaneye sevk edildi ve tedavilerine başlandı. (Ayetullah Turgut - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir