• DOLAR 32.345
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2311.18
  • ...
Memur Sen`den Gaziantep`teki Saldırıya Kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Memur Sen İl Başkanı Mehmet Şafi Özperk Gaziantep`te yaşanan bombalı saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

 

Açıklamada, \"Batman Memur-Sen Olarak Ramazan Bayramının ikinci gününün mübarek akşamında Gaziantep`te düzenlenen çocukların ve sivillerin katledildiği bayramın kana bulandığı bu insanlık dışı saldırıyı kınayıp, lanetliyoruz\" denildi.

 

Tamamı masum insanlardan oluşan ve 9 kişinin hayatını kaybettiği, 60`tan fazla kişinin yaralandığı vahim, halklar ararsında derin uçurumlar açmaya, toplumsal huzuru yok etmeye, kaos ve korkuyu egemen kılmaya yönelik bu kanlı eylemi yapanların, halkın vicdanı ile gerçek adalet karşından mahkum olmaya mecbur olduğu belirtildi.

 

Bu kanlı eylemlerle elde edilecek hiçbir meşru hakkın söz konusu olamayacağını ifade eden Özperk, Türkiye`de Türkler ve Kürtler arasında yaşanacak karşılıklı saldırılardan hiç kimsenin bir fayda sağlamayacağını, dünyanın değişik coğrafyalarında yaşanan acı tecrübelerle ortaya çıktığını belirterek, \"Medeniyet bir arada ve barış içinde yaşamayı öngörür. Bu nedenle bütün Demokratik Kitle Örgütlerini bu kanlı eyleme karşı çıkmaya ve tepki göstermeye, halkımızı sağduyuya ve aklıselime davet ediyoruz\" çağrısında bulundu.

 

Özperk son olarak, \"Batman Memur-Sen Olarak insanlık dışı eylemi yapan zihniyeti kınarken, saldırıda hayatını kaybeden insanlarımıza Allah`tan rahmet, yakınlarına da sabır niyaz ediyoruz\" dedi. (Veysi Demir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir