• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Mavi Marmara için Taksim`de Büyük Miting
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze`ye ikinci filo Haziran ayında demir alacak. Filistin dostları, Mavi Marmara katliamının yıldönümde ise Taksim`de büyük bir miting düzenleyecek.

İHH`dan yapılan açıklamada, "Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının yıldönümü olması sebebi ile 30 Mayıs akşamı Taksim Meydanı`nda on binler olarak bir araya geliyoruz. Saat 21.30`da Tünel`den Taksim`e doğru başlayacak olan Yürüyüş, Taksim Meydanı`nda büyük buluşma programı ile tamamlanacak. Bunun için meşale ve fenerlerinizle, aile, dost ve arkadaşlarınızla sizleri bu güzel topluluğun arasında olmaya davet ediyoruz" denildi.

İKİNCİ FİLODA HEDEF 1 MİLYON KİŞİ


Haziran ayında Gazze`ye doğru yola çıkması planlanan ikinci filo için ise hazırlıklar sürüyor. İHH tarafında ön kayıtlar alınırken, hedefin 1 milyon kişi olduğu açıklandı.

"İsrail`in dört yılı aşkın bir süredir Gazze`ye yönelik olarak sürdürdüğü hukuksuz abluka devam etmektedir. İnsan haklarını hiçe sayan ve uluslar arası hukuka mugayir bu ölümcül kuşatmayı, yeryüzünün hak ve adalet düşkünü insanları olarak kırmakta kararlıyız. Biliyoruz ki hiçbir kötülük, inanmış ve kararlı iyiliğin karşısında duramaz. Bunun için sesimizi daha da yükseltiyor, kardeşlerimize olan desteğimizi arttırıyoruz.

Tam 1 milyon Mavi Marmara yolcusuna, 1 milyon adalet aşığına ve özgürlük tutkunu kardeşimize ihtiyacımız var. Çünkü Filistin`in özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür" denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir