• DOLAR 32.558
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2427.801
  • ...
Bu Bayram da Buruk...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

  Onbir ayın sultanı ramazan-ı şerifin ardından İslam âlemi mübarek ramazan bayramına kavuştu. Nüfusu bir buçuk milyarı geçen İslam dünyasında hüküm süren zulumden dolayı bu sene Ramazan Bayramı buruk karşılanıyor. Irak`tan Suriye`ye, Afganistan`dan Filistin`e kadar İslam dünyası ya esaret altında, ya da fiili bir işgal altında adeta kan ağlıyor.



ARAKAN KAN AĞLIYOR



3 Haziran 2012`de 10 Müslüman`ın Budist fanatiklerce katledilmesiyle başlayan Arakan zulmünde bugün ölü sayısı on binlerle ifade ediliyor. Burma ya da diğer adıyla Myanmar`da Müslümanlar`a yönelik katliam hız kesmeden devam ediyor. Güney Asya`nın bu küçük ülkesinde bir avuç kalan Müslümanları soykırımla bitirmeye niyetli olan devlet yönetimi ve yanlıları, şu ana kadar binlerce Müslümanı insanlık dışı yöntemlerle katletti. Sadece bir günde bine yakın insan vahşi yöntemlerle katledildi.



SURİYE`DE İÇ SAVAŞ DEVAM EDİYOR



Suriye`de sürekli bombardıman dolayısıyla halk evlerini terk ediyor. Yine yüzlerce Suriyeli, yanlarına alabildikleri az sayıdaki eşyalarıyla birlikte yollara düştü. Aileler, çocuklarıyla Halep`ten uzakta, daha güvenli yerlere veya mülteci kamplarına gitmeye çalışıyor. Suriye ordusunun, bölgeleri rastgele tank ateşine tutması nedeniyle ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor. Öte yandan Suriye`deki şiddet olayları dolayısıyla yiyecek sıkıntısı çeken halk ekmek fırınlarının önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.



IRAK ABD`DEN KURTULAMIYOR





Irak, 11 Eylül saldırıları ve kitle imha silahları bahane edilerek 2003`te ABD tarafından işgal edildi. 17 günlük bir savaşın ardından Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin devrildi. Bir yıl sonra ise idam edildi. Ancak yapılan tüm aramalara rağmen kitle imha silahlarına rastlanmadı. Daha sonra açıklanan belgelerle aslında ABD`nin Irak`ta kitle imha silahları bulunmadığını zaten bildiği ortaya çıktı. İşgalin üzerinden 8 yıldan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen ABD askerleri Irak`ta kalmaya devam ediyor. Irak`ın tüm petrolü ABD denetiminde. Irak bölünmenin eşiğinde ve mezhep savaşları yaşanıyor. Açıklanan rakamlara göre 1,5 milyon insan öldürüldü, 2 milyon sakat var. 4 milyon insanın ise göç etmek zorunda kaldığı ifade ediliyor.

ÇEÇENİSTAN`DA MÜSLÜMANLAR BASKI ALTINDA



Bir dönem Müslümanların başlıca ilgi alanlarından biri olan Çeçenistan, Rusya ve ABD`nin aralarında anlaşmalarıyla Müslümanların da gündeminden düştü. Çeçenistan bağımsızlığını ilan ettikten sonra Rusya tarafından adeta yerle bir edildi. Daha sonra Putin`in Rusya devlet başkanı seçilmesiyle Çeçenistan`a ikinci bir saldırı başladı. Çeçen şehirleri hayalet şehirlere dönüştürüldü. Yüz binlerce kadın ve çocuk katledildi. Tecavüzler ve göçe zorlamalar ise cabası. Şimdi, Rusya ile işbirliği içinde olan Kadirov Hükümeti tarafından yönetilen ülkede Müslümanlar hâlâ yoğun bir baskı altında.

GAZZE`DE ÖLÜM KOL GEZİYOR



Filistin, Batı Şeria ve Gazze olmak üzere ikiye ayrılmış durumda. Gazze yoğun bir İsrail kuşatması altında. Batı Şeria ise tamamen İsrail denetiminde. Gazze`de bir insanlık dramı yaşanıyor. İsrail`in Dökme Kurşun Operasyonu`yla yerle bir edilen şehirde ölüm kol geziyor. Uluslar arası güçler olayı seyretmekle yetiniyor. Ancak koca bir şehir ölüme terkedilmiş durumda.

NATO`NUN AFGANİSTAN`DAKİ İŞGALİ SÜRÜYOR



Afganistan, 2001`de 11 Eylül saldırıları bahane edilerek ABD tarafından işgal edildi. İşgalin üzerinden 10 yıla aşkın süre geçmesine rağmen ABD ve NATO güçleri hala çekilmediler. Sayıları yüz binleri bulan insan öldürüldü. Ülkede, ABD öncülüğündeki NATO katliamlarının yanı sıra kanlı bir iç savaş hüküm sürüyor. Dahası, her gün ortalama 5 sivil sadece NATO`nun yanlışlıkla vurduğunu iddia ettiği saldırılar sonucu öldürülüyor. Ülkede savaş ve sefalet günlük hayatın olağan bir parçası haline geldi.



SOMALİ AÇLIK VE ÖLÜMLE SAVAŞIYOR





Ülke tarımı BM tarafından sistematik bir biçimde bitirildikten sonra Somali kuraklık ve kıtlığın pençesinde kıvranıyor. Her gün onlarca çocuk açlıktan hayatını kaybediyor. ADB ise ülkedeki insani dramı es geçerek başkent Mogadişu`da yeraltı hapishaneleri inşa ediyor. Bu hapishanelerde Irak`taki Ebu Gureyb Cezaevi`nde gerçekleştirilen işkencelerin aynısıyla ülkedeki İslami grupların üyeleri her gün yok ediliyor. Somali Hükümeti ise ABD ile işbirliği içinde olayı görmezden gelmeyi tercih ediyor.



ABD SUDAN`I SEFALETE SÜRÜKLEDİ



Ülkedeki iç çatışmalar bahane edilerek Sudan resmen ikiye bölündü. Kuzey Sudan ve Güney Sudan olarak ikiye bölünen ülkeye Batılı devletler hâlâ ambargo uyguluyor. Yüz binlerce kişi ilaç ve gıda yetersizliğinden dolayı öldü. ABD, ilaç fabrikalarını bile silah üretiliyor iddiasıyla bombaladı. Afrika`nın en verimli topraklarına sahip olan Sudan açlık ve sefaletin pençesinde.


UYGURLARA ÇİN İŞKENCESİ


Yıllardır Çin işgali altında inleyen Doğu Türkistan`da da zulüm devam ediyor. Müslüman Uygulara din değiştirmeleri için baskı uygulayan Çin yönetimi onları en temel insan hakları olan mesken edinme, seyehat etme gibi haklardan da mahrum bırakıyor. Devlet destekli çeteler ise Uygurlara yönelik katliamlarını zaman zaman arttırıyor.



LİBYA`DA SAVAŞ DEVAM EDİYOR



Kaddafi zulmünden kurtulan Libya şimdi iç savaşa yakalandı. Kaddafi`nin devrilmesinin ardından silahlanan aşiretler ile diğer siyasi ve dini gruplar arasında çıkan çatışmalarda şu ana kadar onlarca Libyalı hayatını kaybetti. Ülkenin çeşitli şehirlerinde düzenlenen bombalı saldırılarda da can kayıpları yaşanmaya devam ediyor.

MİLLİ GAZETE 

Bu haberler de ilginizi çekebilir