• DOLAR 32.372
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.578
  • ...
 Gaziantep`te Patlama: 8 Kişi Hayatını Kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Karşıyaka Polis Karakolu önünde saat 19.50`de  büyük bir patlama meydana geldi.  34 plakalı bomba yüklü bir aracın polis karakolunun önünden geçerken patladığı öğrenildi. 8’in üzerinde sivil vatandaşın hayatını kaybettiği iddia ediliyor.
 
Olayın ardından, karakol önünde adeta can pazarı yaşandı. Vatandaşlar sağa sola kaçışmaya başlarken, olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans yaralıları hastanelere taşıdı. İtfaiye ekipleri de patlama sonucu meydana gelen yangını söndürmeye çalışırken, polis çevreyi güvenlik çemberine aldı.
 
Gaziantep Valisi Erdal Ata yaptığı ilk açıklamada en az 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 66 civarında yaralı olduğunu belirtti.
 
İZİNLİ DOKTORLAR ÇAĞIRILDI
Öte yandan yaralı sayısının fazla olması nedeniyle bayram izninde olan doktorların da göreve çağırıldığı öğrenildi.

`60 KİŞİ ÖLEBİLİRDİ`
NTV canlı yayınına telefonla katılan Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bölgenin Gaziantep`in en işlek caddelerinden biri olduğunu söyledi.

Güzelbey, "Gaziantep`te böyle bir patlama meydana geldiği için çok üzgünüz. açıklamada en az 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 66 civarında yaralı olduğunu belirtti. Cadde patlamanın meydana geldiği saatlerde görece az kalabalıktı. Eğer bu saldırı arife günü meydana gelseydi 60 kişi ölebilirdi" diye konuştu.
 

Öte yandan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile yarın sabah Gaziantep`e gidiyor.

Fatma Şahin Vatandaşları Sağduyulu Olmaya Çağırdı

Gaziantep`teki hain saldırının ardından bir basın açıklaması yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, vatandaşları sağduyulu olmaya çağırdı.

Şahin, "Miliyetçilik milletini sevmek demek, bu durumda sağduyulu olmak, sakin olmaktır, ekmeğine yağ sürmemektir." dedi.

Bakan Şahin ayrıca vatandaşların resmi olmayan açıklamalara itibar etmemesini istedi.

SON GELEN AÇIKLAMAYA GÖRE

Patlama, ilçe emniyet müdürlüğüne 25-30 metre mesafede meydana geldi.

Patlamanın etkisiyle 2 halk otobüsü, 1 minibüs ve 1 otomobil alev aldı.

Olayda 8 hayatını kaybederken, 66 kişi de yaralandı.

 
(DOĞRUHABER - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir