• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
İstanbul`da Peygamber Sevdalıları Bayramlaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şükrü Gündüz / İstanbul
Marmara Peygamber Sevdalıları Platformu ve platforma üye olan dernekler tarihi Eyüp semtinde surdibinde toplu olarak bayramlaşma merasimi düzenledi.
 
Bayramlaşma programına birçok STK yetkilisi, Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu Başkanı Cemal Çınar Hoca, İmdat Kaya Hoca, Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Hasan Sabaz, Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Mehmet Ali Gönül ve yüzlerce Peygamber Sevdalısı katıldı.

Bayramlaşma merasimi Kur`an nesli platformunun Türkiye geneli düzenlediği Kur`an-ı Güzel Okuma Yarışmasında Türkiye birincisi olan İlyas Yeşilmen’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

RAMAZAN’DA KAZANDIĞIMIZ GÜZEL AMELLERİ DEVAM ETTİRELİM
Bayramlaşma merasiminde bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından Mehmet Ali Gönül, “On bir ayın çirkefliklerine ve günahlarına karşı irademizi ve maneviyatımızı kuvvetlendirdiğimiz Ramazan ayını geride bırakarak bayrama ulaştık” diyerek şöyle konuştu:

“Biz öyle bir ayı geride bıraktık ki içinde namazlarımız, oruçlarımız, dualarımız ve itikâflarımız olan bir ayı geride bıraktık. Biz bu aya yetişinceye kadar yorgunduk adeta ayarlarımız bozulmuş, on bir ay boyunca bu aya yetişmenin hasretiyle yanıp tutuşuyorduk. Fakat zaman kılıç gibi keskindir ve sürekli akıp gitmektedir.
 
Sermayemizin tükendiği bu ömür ağacından bir gün daha kendini diğer bir günle avutunca bu ayda ömrümüzden geçerek geride kaldı. Bu ayı geride bırakırken bilerek veya bilmeyerek olsun mutlaka bazı güzel amellerin alışkanlığı bizde kalmıştır.
 
Biz bir sermaye kazandık. Bu sermayemiz bir aylık olan ama bir yıllık bir tür şarjdır. Kazandığımız güzel amellerin unutulmaması ve devamının olmasına yönelik azim ve gayretle donanmamız gerekiyor.
Kazanmış olduğumuz iyilikleri azda olsa devam ettirebilme gücüne sahip olursak manevi bir kalkanla kendimizi bir yıl değil bir ömür boyu korumuş oluruz” diye konuştu.

Bayramın diğer bir adının kardeşlik, bir arada olma merhamet ve dayanışma günü olduğunu söyleyen Gönül, “Zindandaki kardeşlerimizin biran önce kurtulup aramızda olmasını istiyoruz ve bunun için dua ediyoruz” diyerek konuşmasını bitirdi.
 
Mehmet Ali Gönül’den sonra kısa bir konuşma yapan İmdat Kaya Hoca, Müslümanların bir araya gelerek birbirlerini tanıması ve destek olması gerektiğini söyleyerek bir dua yaparak konuşmasını bitirdi. Yapılan konuşmaların ardın Grup Özlem birbirinden güzel ezgiler seslendirdi.

Yapılan ikramdan sonrada salavatlar ve tekbirler eşliğinde toplu olarak bayramlaşma yapıldı. Bayramlaşmaya katılan yüzlerce kişi büyük bir halka oluşturdu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir