• DOLAR 32.576
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2433.895
  • ...
Van`da Özlenen Bayramlaşma
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- Sıcak bir mevsime denk gelen Ramazan ayı sonrasında müminler bayramın haklı sevincini yaşarken, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Hazreti Ömer Camii avlusunda gerçekleşen bayramlaşma yüzlerce kişiyi bir araya getirdi.

İslami Sivil Toplum Kuruluşları`ndan Köy-der, Mustazaflar Hareketi, İkra-der, Rahmeteli Gıda Bankası, Sabır-der üye ve gönüllülerinin yanı sıra, toplumda saygın yere sahip kanaat önderleri katıldı.

Salavatlar ve teşrik tekbirleri eşliğinde muhabbet ve saygı ortamında gerçekleşen bayramlaşmada, Molla Abdurrahim Timurtaş bayram ve bayramlaşma ile ilgili kısa bir sohbetin ardından dünyadaki tüm Müslümanların da tez zamanda esaret ve zulümlerden kurtularak gerçek manada bayram yapmaları temennisinde bulundu.

Bayramlaşmaya katılanlara hayırsever bir iş adamı tarafından yapılan ikramın ardından program sona ererken, bayramlaşmaya katılanlar, "İşte özlediğimiz bayramlaşma budur. Zaten derneklerde bayramlaşıyorduk. Bir cami avlusunda herkesin katılımıyla ilk defa böyle bir bayramlaşma oluyor. İnşallah bu gelenek haline gelir." dediler.
(Mahmut Aytekin-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir