• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Kimlik Bilgileri Çalındı, Hayatı Karardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İddiaya göre olay şöyle gelişti: Uluslararası yük taşımacılığı yapan bir gemide kaynakçı olarak çalışan Ferruh Memiş, yurt dışında çalışırken 22 Haziran 2011 tarihinde telefonun kapandığını fark etti.

Sorunu öğrenmek için operatörü arayan Memiş, kendisinin üzerine 93 tane hattın bulunduğunu ve 3 cep telefonu satın alındığını öğrendi. Türkiye’ye döndüğünde olayla ilgili araştırma yapan Memiş, adına çıkarılan hatlarla birçok vatandaşın paralarının alındığını belirledi. Kendilerini emniyet görevlisi olarak tanıtan dolandırıcıların, türlü bahanelerle vatandaştan kontör ve kartsız havale aldıklarını tespit etti.

Dolandırıldığını anlayan onlarca vatandaş da hattın sahibi olarak gözüken Ferruh Memiş’e dava açtı.

Açılan davalar sonrası söz konusu operatörü aradığını ancak yetkili biriyle görüşemediğini ileri süren Memiş, o tarihlerde çalıştığı yerin belli olduğuna dikkat çekti. Bilişim Suçları ile Mücadele Şube Müdürlüğü’nden hatların satın alındığı tarihte yurt dışında olduğunu kanıtlayan belge aldığını ifade eden Memiş, hakkında açılan davaların devam ettiğini dile getirdi. Memiş, “Bana 35 bin liralık Giresun’dan, 20 bin liralık da Sivas’tan dava açıldı. Adıyaman’dan da bir dava açıldı. Bu davalarda benim ismim, soy ismim, her şeyim tutuyor ama ben yapmadığım için şu an dışarıdayım. Ben de savcılığa dilekçe verdim. Sonuçlanmasını bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılığın konuyla ilgili araştırması sürüyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir