• DOLAR 32.496
  • EURO 34.776
  • ALTIN 2490.962
  • ...
SON DAKİKA
İtalya Trieste`de Bayram Sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İTALYA- İtalya`nın Trieste şehrinde dün sabah erken saatlerde Said-i Nursi Camii`nde toplanan Müslüman gençler, bayram namazını ihya ettiler. Sabahın erken saatlerinde camiyi dolduran Müslümanların getirdiği tekbir ve salâvatlar getirdi. Said-i Nursi Kültür Merkezinde Diyarbakır`ın taninmiş alimlerinden Molla Vahdeddin verdiği bayram hutbesinde, gençlere Avrupa`daki bayramın önemine değindi.

Molla Vahdeddin hutbesinde,\"Gençlerin Ramazan ayında yaptıkları gibi kendilerini muhafaza etmeleri gerektiğini ve bu davranışlarının bayram sonrasında da devam ettirmelerinin çok önemli olduğuna değindi. Molla Vahdettin, İslam`ı, yaşantılarının her alanına uygulayanların en büyük mükafatı Allah`u Teala`dan ahirette alacağını ve gençlerin buna mutlaka dikkat etmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Ayrıca ramazan bitti diye camileri terk etmenin maneviyatımıza zarar vereceğini söyleyen Molla Vahdettin, özelde Arakan`daki Müslümanlara da genelde bütün İslam alemine duada bulundu. Hutbenin sonunda bütün İslam âleminin ramazan bayramını tebrik ederek hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Hutbe sonrası gerçekleştirilen bayramlaşma merasiminde sonra çeşitli ikramlarda bulunuldu.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir