• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2427.624
  • ...
Mursi, Heniyye`nin Bayramını Kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN - Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin Filistin Başbakanı İsmail Heniyye`yi telefonla arayarak bayramını kutladı.

Mısır ve Filistin`in tek taraf olduğuna işaret eden Mursi`nin Mısır`ın Gazze Şeridi`nin yanında olduğunu bir kez daha vurguladığı ifade edildi.

Görüşmede Filistin Başbakanı İsmail Heniyye`nin de Mursi`ye Filistin halkının kardeş Mısır halkının bayramını kutladığını ilettiği, güvenlik alanındaki işbirliğinin önemine dikkat çekerek Filistin halkının Mısır`ın onurlu tavırlarıyla gurur duyduğunu söylediği belirtildi.

Öte yandan Gazze`de dün bayram namazı kıldıran Heniyye, bayram namazının ardından okuduğu hutbede Sina`da Mısırlı askerleri hedef alan saldırıyı bir kez daha kınayarak Mısır`la ortak güvenliklerini koruma amacıyla işbirliğine her zaman açık olduklarını söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye, Mısır halkına ve ordusuna başsağlığı dileklerini tekrar eden Heniyye, "Sizin kanınız bizim kanımız, endişeniz bizim endişemizdir. Sizin istikrara kavuşmanız bize de istikrar getirecektir" dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir