• DOLAR 32.579
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.796
  • ...
Bilinçli Gıda Tüketimi İçin Hedef Kitle, Çocuklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, dünyada doğanın hızla kirletildiği bir dönemde, gelecek nesillerin daha bilinçli olması amacıyla başlattığı Tarım Çocuk Kampından sonra çocuk ve tarım adlı internet sitesini hizmete açtı. Kendi alanında bir ilk olma özeliğine sahip olan site, bilgiyi eğlenceli bir hale getirerek sunuyor.

Bakanlık, internet sitesinin ana sayfasından giriş yapılabilen portala www.tarimcocuk.gov.tr adresinden de ulaşılabiliyor. Çocuklara organik gıdanın öneminin anlatıldığı web sitesinde, konularına göre yapılan renkli çizimler çocukların duygu dünyasına hitap ediyor.

Portalda, oyundan boyamaya kadar çocuklara yönelik pek çok etkinlik bulunuyor. Bakanlık, internet ortamında oluşturduğu bu renkli platform aracılığıyla, çocukların tarıma olan ilgisini artırmayı ve bilgilerini geliştirmeyi hedefliyor.

Tarıma eğlenceli bir bakış açısının kazandırıldığı sitede yer alan oyun, boyama, bulmaca, haber, video vs. gibi aktiviteler ile çocuklara, tarım ve tarımla ilişkili konularda kendilerini geliştirme fırsatı sunuluyor.

Hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin doğa eğitimi alabileceği sitede ekimden dikime tarım ve doğayla ilgili birçok bilgi bulunuyor.

Videolarla da desteklenen sitede, \"izleyelim öğrenelim\", \"boyama yapalım\" gibi kategorilerde çocukların anlayabileceği bir dille çok sayıda konu anlatılıyor.

\"Oynamaya başla, doğayı keşfet, yap öğren, oku öğren, izle öğren\" gibi başlıklarda çocuklara doğanın korunmasına ilişkin hayati öneme sahip bilgiler sunuluyor. Örneğin videolarda ekmeğin yapımı, küresel ısınmanın tehlikeleri tek tek anlatılıyor.

\"Tarım nedir, tarım ve biz, sağlıklı yaşam, çocuk tarım kampı\" bölümlerinde ise çocukların bu konularda farkındalığının arttırılması amaçlanıyor.

Çocukların meyve ve sebze yemeye teşvik edildiği sitede bu konuda da ayrıntılı bilgi veriliyor. Örneğin vitaminler hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Vitaminler tek tek sayılarak, yağda ve suda eriyen vitaminlere kadar birçok konuda detaylı bilgiler aktarılıyor.

Milli Eğitim Bakanlığının müfredatına uyumlu olan Tarım Çocuk, öğretmenler için hazırlanan referans kitapla destekleniyor. Kitapta ekimden hasada kadar bütün süreçler anlatılıyor.

Çocuklara yönelik olarak Bakanlığın Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi tarafından özel olarak hazırlanan çizimlerin yer aldığı sitede tarım- sanat konusunda da bilgi veriliyor.

İnteraktif bir yapıda hazırlanan sitede ayrıca çocuklar için bilmece ve bulmacalara da yer veriliyor. Birbirinden ilginç oyunların da yer aldığı Tarım ve Çocuk`ta sütün faydaları da anlatılıyor. Sitenin ilgiyle karşılanması bekleniyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir