• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Köyde Bayram Bir Başkadır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Büyük şehirlerde aranan eski bayramlar köylerde idrak edilmeye devam ediliyor. Sabahın erken saatlerinde kalkan köy halkı camide toplanarak bayram namazı kılıyorlar. Sonrasında tekbir ve salâvatlar eşliğinde ilk bayramlaşma köy camiinde başlar ve buradaki bayramlaşmanın ardından çoluk çocuk, genç yaşlı tüm köylüler ölüm gerçeğini hatırlamak adına mezarlıkları ziyaret ediliyor.

Köy mezarlığında dağıtılan bisküvi ve şekerlemelerin ardından tüm köylüdeki çocuklar ellerine poşetleri ve yeni giysileriyle ev ev dolaşarak hem şeker toplar hem de büyüklerin ellerini öpüyorlar. Sonrasında ise köy büyüklerinden birinin evinde toplanan köy cemaati burada verilen ikramları alıyorlar. Daha sonra köyün büyükleri önlerinde köy imamı ve köyün eşrafı öne geçerek köy komple dolaşarak zengin fakir gözetilmeksizin herkesin evine gidilip ayaküstü bayramlarını tebrik ediliyor.

Öğleye kadar tüm köyü dolaşan cemaat öğle namazı için tekrar köy büyüklerinden birinin evinde toplanarak burada hep beraber öğle yemeğini yediler. Sonrasında ise bayramlaşma akrabaların ayrıca birbirlerini ziyaretiyle devam eder. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir