• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
Eker: Saldırı İle İlgili Araştırma Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Şırnak Milletvekili Emin Dindar`ın kardeşi Ramazan Dindar`ın uğradığı saldırı ile ilgili açıklamada bulundu.

 

Ramazan ayının son günü il başkan yardımcıları Dindar`ın bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini anımsatan Eker, \"Biliyorsunuz Ramazanın son günü, arife günü iftara yaklaşık bir saat kala il başkan yardımcımız Ramazan Bey maalesef bir saldırı ile hayatını kaybetti. Diyarbakır`a nakledildi ama orda hayatını kaybetti. Tabi katilinin kim olduğu ile ilgili şuanda araştırma soruşturma devam ediyor. Fotoğraf falan belli. Bununla ilgili araştırma ve soruşturma devam ediyor.\" dedi.

 

Şırnak`ta son birkaç ay içerisinde AK Partinin ikinci başkanın bu şekilde bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini ifade eden Bakan Eker, \" AK Parti yöneticilerine yönelik genel anlamda. İlçe ve il başkanlarımız, Van`da, Diyarbakır`da böyle şeyler var. Tabi bizim AK Parti olarak bu bölgedeki vatandaşlarımızla münasebetlerimiz çok iyi. Bundan da terör örgütü rahatsız oluyor. Terör örgütünün de yapmak istediği burada vatandaşların arasına girmek, vatandaşları korkutmak, sindirmek. Bu bir zulüm ile baskı ile vatandaşlarımızın Ak Partiye olan ilgisini bir şekilde etkilemektir. Bu saldırı tabi netleşecek, faili, katili umarım en kısa süre içerisinde tespit edilip gerekli cezayı hak ettiği cezayı alacak. Tabi çok üzgünüz. Çünkü çok kıymetli bir insandı. Temiz bir ailenin evladı. Şahıs olarak da, kişi olarak da aynı önceki merhum Ali bey başkan yardımcımız gibi Ramazan kardeşimiz de çok sevimli, çok temiz bir insan. Temiz bir ailenin evladı. Adı Ramazan ve Ramazan ayının son gününde ve son saatinde oruçlu olarak böyle bir arkadan vurulmak suretiyle, arkadan kurşunlanması suretiyle katledildi. Çok tabi üzücü. Ama inşallah bunlar hak ettikleri cezayı bulacaklar.\" diye konuştu.

 

Kameralarda tespit edilen bir şahıs olduğunu belirten Eker, \"Görünürde tespit edilen bir kişi. Yani elinde silah olan kameraların tespit ettiği. Ama tabi bunun arkasında birileri var mı yok mu onlar araştırılıyor. Onunla ilgili şimdi bir şey söylemek doğru olmaz. Gerekli tatbikat yapılıyor.\" (Abit Dündar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir