• DOLAR 32.561
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2424.154
  • ...
Dünyada Bayram Sevinci!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
10 asırlık tarihi caminin avluları ve çevresi Bayram namazı için gelen Müslümanlara yetmedi. Çevresindeki caddelerde kurulan stantlarda Müslümanlar, namaz sonrası Çin mutfağından yemekleri ziyaretçilere ikram etti.

Avustralya
Avustralya`nın çeşitli bölgelerinde yaşayan çok sayıda Türk ve Müslüman, bayram namazını kılmak için camileri doldurdu.
Yerel saat ile 08.00`de başlayan bayram namazının bitimiyle cami içinde ve dışında bayramlaşma sıraları oluşturuldu.

Kırgızistan
Kırgızistan`ın başkenti Bişkek`te ise Ramazan Bayram namazını kılmak için her yıl olduğu gibi binlerce vatandaş Başbakanlık binasının önündeki alanı tercih etti. Alana sığmayan vatandaşlar, ara sokakları ve park alanlarını doldurdu.
Başbakanlık binası önünde sabah namazının ardından toplanmaya başlayan binlerce Müslüman, bayram namazını yerel saatle 07.45`te Kırgızistan Müftüsü Rahmatulla Egemberdiyev tarafından kıldırıldı.

Azerbaycan`da namaz iki kez kılındı
Azerbaycan`ın başkenti Bakü`de, binlerce Müslümanın akın ettiği camilerde cami içleri ve avlular tamamen doldu. Birçok insan yer bulamadığı için namazını eda edemedi. Cami görevlileri vatandaşları mağdur etmemek için bayram namazını yeniden kıldırdı.

Batı Balkanlar
Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Kosova, Makedonya ve Hırvatistan`daki Müslümanlar da Ramazan Bayram namazı için camilere akın etti.
Cami ve avlularda yer kalmayınca cemaat sokaklara taştı.

Almanya
Almanya`nın başkenti Berlin`de Müslümanlar, bayram namazını kılmak için kentte bulunan camilere akın etti. Birçok vatandaş çocuklarını bayram namazına getirerek birlikte saf tuttu.

Rusya
Rusya`nın başkenti Moskova`da bayram namazı için camilere akın eden binlerce Müslüman caddelere taştı.
Tadilatta olan Rusya Merkez Camisi`nin avlusunda kurulan konteyner camiye sığmayan cemaat, camiyi çevreleyen caddelerde bayram namazını kıldı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir