• DOLAR 32.367
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Her Saat Başı 1 Çocuk Kayboluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul’da her saat başı bir çocuk kayboluyor. Emniyet yetkililerine göre, son 3 yılda kayıp çocuk başvurusu günlük 10’dan 25’e çıktı.

Güvenlik güçlerine yapılan başvurulara göre, saatte bir çocuğun evden kaçtığı ya da kaçırıldığı İstanbul’da ilk 24 saatte bulunamayan çocuklar ya tacize uğruyor ya da adli bir olayın mağduru oluyor.

Bazı ailelerin‘Nasıl olsa birkaç günde gelir’ diyerek resmi kurumlara haber verilmemesi çocukların geleceğini karartıyor. Güvenlik güçlerinin sokaklarda bulduğu yada herhangi bir adli olayın şüphelisi veya mağduru olan çocukların birçoğu hakkında kayıp başvurusunun dahi yapılmamış olması da ayrıca dikkat çekiyor.

Üç yıl önceki günlük kayıp başvurusu 10 iken, bugün kayıp başvurusunun 25 olması çocuklar ile ebeveynleri arasındaki problemlere bağlanıyor.

YETERİNCE İLGİLENİLMİYOR

Çocuk Suçlarını Önleme Derneği Başkanı Gülhan Şişman , bir teröristi arayıp bulmak için devletin bütün kademelerini harekete geçirirken, kayıp çocuklar için aynı hassasiyeti göstermemesini sert bir dille eleştirdi.

Şişman şunları söyledi:“Kayıp bir çocuğun bize dönüşü her türlü yolla olabilir; uyuşturucu kullanıcısı olabilir, tecavüz mağduru olabilir, terörist olabilir. Bütün adli suçların ana kaynağını kayıp çocuklar oluştururken devlet kayıp çocukların bulunması konusunda yeteri kadar hassas değil.

Devletimiz bir teröriste verdiği değeri kayıp bir çocuğa vermiyor, bir teröristi bulmak için sarf ettiği enerjiyi ve kullandığı imkanı kayıp çocuğun bulunması için seferber etmiyor. Örneğin, teröristlerin bulunmasında kurumlar arasında anlık bilgi paylaşımı yapılırken, konu çocuk olunca bu yapılamıyor.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir