• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
Suriyelilerin Buruk Bayramı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şanlıurfa`nın Akçakale ve Ceylanpınar ilçesinde çadır kentlerde, Gaziantep`in Nizip ilçesinde ise kaldıkları okulun bahçesinde bayram namazı için saf tutan Suriyeliler, ülkelerindeki iç savaşın bir an evvel sona ermesi için dua etti. Kimi sığınmacıların ise duygulandığı görüldü.


Bu arada Bayram namazının ardından kaldıkları yerlere dönen Suriyeliler, aileleri ve Türk yetkililerle bayramlaştı.

Akçakale`deki Süleyman Şah Konaklama Tesisi`nde kalan Suriyelilerden Abdülhakim Nabi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramı Türkiye`de, ailesiyle birlikte güvenli bir ortamda geçirdiği için şükrettiğini söyledi.

Bayram sabahı ülkelerindeki karışıklığın bir an önce son bulması için dua ettiklerini aktaran Nabi, doğup büyüdüğü topraklardan uzakta bayram geçirmenin zor olduğunu, en kısa zamanda vatanlarına dönmek istediklerini kaydetti.

Abdülsettar Hallak ise bayramı en iyi şartlarda geçirmeleri için Türk yetkililerinin kendileriyle sürekli ilgilendiğini ifade ederek, ``Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere kardeş Türk halkına teşekkür ediyoruz. Bizlere kucak açtılar. Çok hüzünlü bir bayram geçiriyoruz. Annemiz, babamız kardeşlerimiz orada kaldı. Çok üzülüyoruz, yakınlarımız orada kötü durumda. İnşallah Suriye`de şartlar düzelir`` dedi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir