• DOLAR 32.534
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2488.226
  • ...
Kastamonu`da Ramazan`a Geleneksel Veda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bin 200`lü yıllarda yaşayan Şeyh Ahmet`in vasiyeti ile onun soyundan gelen Tekkeşin ailelerinin yılda üç kez tekrarladığı ``geleneksel tekke çorbası`` etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk ile vatandaşlar katıldı.

Tekkeşin ailesinden Melahat Tekkeşin, ``tekke çorbası``nın etrafla paylaşılmasını içeren geleneğin 800 yıllık olduğunu belirterek, ``Bu etkinliği ramazan ve Kurban Bayramı`nın yanı sıra Regaip Kandili olmak üzere yılda üç defa gerçekleştiriyoruz. Bu organizasyonun masrafını da 15 Tekkeşin ailesi üstleniyor. Yılda üç kez yapıldığı için de bir aileye 5 yılda bir sıra geliyor. İnsanlar buraya evlerinden kaplarla, yağ ve makarnayla geliyor, pişen çorbadan da alıyor`` dedi.

Hakkı Tekkeşin de etkinliğin kendilerine mutluluk verdiğini ifade ederek, ``Bize bu etkinliği vasiyet edenler, bizim yılda üç kez bir araya gelmemizi, bu sayede kaynaşmamızı, tanışmamızı ve ortak bir sevinçte bulunmamızı düşünmüş. Bu etkinliklerin sosyal bir amacı da var`` diye konuştu.

Şeyh Ahmet hakkında da bilgi veren Tekkeşin, ``Burada yatan zat asıl olarak bu külliyeye ismini veren kişidir ve ismi Şeyh Ahmet`tir. Horasan`dan gelerek burada vakıf ve eğitim faaliyetlerinde bulunmuştur`` diye konuştu.

Etkinliğe çorba almak için çevre köyden gelen İsmail Bozoğlu da Şeyh Ahmet`e dua etmek ve çorbanın bereketini almak için geldiklerini belirtti.

Etkinlik için 34 küçükbaş hayvanın kesildiği ve 250 kilogram erişte kullanıldığı kaydedildi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir