• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
Gelin ve Damata Evlilik Eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

EVLİLİK kadar boşanma oranlarındaki artış, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlık, gençlerin evlilik hayatına hazırlanması için ‘Evlilik Öncesi Eğitim Projesi’ başlattı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, projenin, pilot proje olarak devam ettiğini açıkladı.

Meclis’te bir soru önergesini yanıtlayan Şahin, sağlıklı evlilik hayatı için önceden eğitim alınması yönünde bakanlık olarak yürüttükleri proje hakkında bilgi verdi. Evlilik Öncesi Eğitim Projesi ile evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak için bir araya gelmiş çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmaları amaçlanıyor. Söz konusu eğitim programları, evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirini iyi tanımasına, gerçekçi beklentiler oluşturabilmelerine, etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmelerine yardımcı olmaya yönelik çalışma niteliği taşıyor.

Tüm materyalleri bakanlık verecek

Dört saatten oluşan bir eğitim semineri olarak planlanan program, evlilikte iletişim ve yaşam becerileri, evlilik ve sağlık ile aile hukuku konularından oluşuyor. Eğitimin tüm materyalleri ve sunumunu bakanlıklarınca hazırlandığını belirten Bakan Şahin, eğitici eğitimi hazırlıklarının sürdürüldüğünü kaydetti.

KOĞUŞ SİSTEMİ 2014’TE BİTİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, koruyucu aile sisteminde yönetmeliği değiştirdiklerini belirterek, ‘Bayramdan sonra Bakanlar Kurulu’na göndereceğiz’’ dedi.Bakan Şahin, Gaziantep temasları kapsamında 82. Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Merkezde kalanve YGS’ye girdiğini belirten bir çocuğun, ‘’Sınava girdik de, torpil bekliyoruz ama olmadı. Arkamızda Fatma Şahin Bakanımız olduktan sonra sırtımız yere gelmez dedik’’ sözleri, gülüşmelere neden oldu. Ziyaretin ardından konuşan Şahin, Kurumların yaklaşık yüzde 35’inin Sevgi Evi’ne, geçtiğini belirterek, “Hedefimiz 2014’te de koğuş sistemini tamamen kapatmak’’ dedi.

(STAR)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir