• DOLAR 32.32
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2308.788
  • ...
Arefe Günü Mezarlıklar Ziyaretçilerle Doldu Taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşlar, kutlayacakları Bayram öncesinde daha önceleri bu âlemden göçmüş ve şu anda kabirlerde yatan yakınlarını ziyaret etti.

Peygamber Efendimizin de arefe günü yapılmasını tavsiye ettiği kabir ziyareti bu yıl yine yoğun olarak gerçekleşti. Yüksek sıcağa ve kalabalık caddelere aldırış etmeyen vatandaşlar, mezarlıklarda yatan yakınlarıyla bayramlaşmak için yollarla düştü.

Adana`nın en büyük mezarlığı olan Buruk Mezarlığı da aynı yoğunluğun yaşandığı yerlerden biriydi. Buruk Mezarlığının şehir merkezine çok uzak oluşu ve yüksek sıcak hava nedeniyle bu yıl Ramazan Bayramı arefesinde geçmişe nazaran daha sakin olması bekleniyordu. Ama bu beklentiyi yaşayanları bir kez daha yanıltan vatandaşlar Buruk Mezarlığına adeta akın etti. Mezarlık girişinde metrelerce araç kuyruğu oluşurken, sıcaktan bunalan araç sürücüleri ve yaya vatandaşlar arasında kısa süreli tartışmalar da yaşandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi mezarlıkta Kur`an-ı Kerim okumak isteyenleri sınava tabi tuttu ve sınavı geçenlere yaka kartı takılarak, yaka kartı olmayan hocaların haricinde kimsenin ücretli Kur`an-ı Kerim okumasına izin verilmedi. Bu durum mezarlığa gelen vatandaşlar tarafından olumlu karşılanırken uygulamanın taviz verilmeden her yıl tekrar edilmesi istendi.

Kabir ziyaretini gerçekleştiren vatandaşlar okudukları Yasin-i Şeriflerle ve yaptıkları dualarla yakınlarının kabirleri başında uzun uzun oturdu. Duygu dolu anların yaşandığı ziyaretlerde, mezarlıklar sulandı, üzerlerinde biriken otlar temizlendi.

Buruk Mezarlığında yatan eşinin anneannesini ziyarete geldiğini söyleyen Ömer Bediroğlu, \" Her yıl Bayram öncesinde mezarlık ziyareti yapıyoruz. Çok farklı bir duygu burası bizler için adeta son durak. İnsanın kendisinin de bir gün buraya geleceğini bilmesi, o anı tefekkür etmesi gerekiyor. Allah bizlere hayırlı ölümler nasip etsin, şu an burada yatan bütün Müslümanlarında günahlarını affeylesin, kabirlerini de nurlandırsın inşallah\" dedi. (Mustafa Çiçek-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir