• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Esenler Arakanlı Kardeşlerini Unutmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Esenler Belediyesi ve İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Arakan`a yardım için bir gece düzenledi. `Arakan için şimdi kardeşliğin tam zamanı` sloganıyla Esenler Dörtyol Meydanı`nda gerçekleştirilen yardım gecesinde Arakanlı Müslümanlar için eller semaya kalktı ve onlar için dualar edildi.

 

Arakanlı Müslümanları Unutmadık
Feyzullah Akyol Hocanın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan gecede bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, \"Ramazan`ın son gününde düzenlediğimiz programla Arakan`a ayırdık. Gördüğünüz gibi binlerce insan Arakan için seferber olmuş durumda. Biz Arakan`da bu sene 100 bin kişilik iftar verdik. Bugün de son finalini yapıyoruz. Esenler bugün de kardeşliğin tadını burada yaşadı, kardeşliğini tekrar gösterdi. Ben Esenler`e teşekkür ediyorum. Biz nerede bir acı varsa orada olmayı kendimize bir görev bildik. Pakistan`da sel oldu oradaydık, Somali`de açlık oldu oradaydık, Van`da deprem oldu oradaydık. Yani nerede bir dert bir sıkıntı varsa Esenler`deki her bir yürek burada bir olmayı beraber olmayı kendine görev biliyor. Bu kalabalık bugün Arakan için toplandı. Arakan`daki kardeşleri emin olsunlar ki Esenlerdeki her bir kişi onların acısını yüreğini hissediyor\" dedi. Dünyanın bir diğer ucundaki Arakanlı Müslümanları unutmadıklarını söyleyen Göksu, yapılan yardımlarla Arakan sokaklarını aydınlattıklarını vurguladı.

 

Esenler`den Dünyaya Arakan`a Yardım Çağrısı
Arakan için herkesi seferber olmaya çağıran Göksu, Arakan`ın sürekli yağış alan bir bölge olduğuna dikkat çekerek bölgede şemsiye ve yağmurluk sıkıntısı çekildiği belirtti. Göksu, gecede elde edilecek gelirle ağırlıklı olarak yağmurluk ve şemsiye alacaklarını söyledi. Gecede konuşan AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan da konuşmasında Esenler`deki birlik ve beraberliğin Türkiye`ye ve tüm İslam dünyasına mesaj verdiğini söyledi.
Gecede konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Arakan Acil Yardımlar Koordinatörü Recep Güzel de yeni geldiği Arakan`daki son durumu, tüm dünyaya aktardı.

 

Miniklerden Örnek Davranış
TRT ekranları Myanmar`ın Arakan bölgesindeki Müslüman halkın yaşadığı dramın mağdurlarına yardım ve destek amacıyla düzenlenen yardım gecesinde Esenler`de `Arakan için şimdi kardeşliğin tam zamanı` sloganıyla başlatılan programa canlı yayında yer verildi.
Sahneye çıkan küçük bir kız çocuğu da yaşadığı mahallesinde Arakan`daki kardeşleri için topladığı yardımları, Esenler Belediye Başkanı Göksu`ya teslim etti. Gecede Tokat Spor`un minikleri de biriktirdikleri harçlıklarını kumbaraları ile birikte Göksu`ya teslim ederek örnek bir davranış sergilediler. Yoğun bir duygu selinin yaşandığı gece, Doç. Dr. Ömer Döngeloğlu hocanın konuşması, yardım çağrıları ve dualarla devam etti. Döngeloğlu`nun Arakan ve tüm dünya mazlumları için dualar etmesinin ardından program sona erdi. (Şükrü Gündüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir