• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Sıcaklıklar Şeker Satışını Etkiledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Bir Mübarek Ramazan ayını daha geride bırakmak üzereyiz. Müslümanlar bu ayda teravihlerde camileri doldurdular. Genç, yaşlı, kadın ve erkek mukabelelere katılarak Ramazan ayının manevi ortamından en güzel şekilde faydalanmak için çaba sarf ettiler.

 

Mübarek Ramazan ayını dolu dolu geçiren Müslümanları şimdi ise Bayram alış-verişi endişesi sarmış durumda. Çocuklar için bayramlık elbise ya da bayrama gelecek olan misafirlere ikramda bulunmak şeker almak için vatandaşlar pazarlara akın ettiler.

 

Pazarlarda şeker satışlarının yok denecek kadar az olduğun görülürken pazarcılar bunun nedenin, sıcaklarda şekerleri erimesi olduğunu ifade ettiler.
Dükkanda klimanın altında dahi şekerin eridiğini söyleyen bir esnaf, \"Sıcaklıklardan dolayı pazarlarda şeker yok, ondan vatandaş, şeker satılan yerlere akın etmektedir. Şeker fiyatlarımız 4 TL başlayıp 12 TL`ye kadar çıkmaktadır\" dedi.

 

Kıyafet satan bir esnaf ise, geçen seneye nazaran bu sene satışlarda düşüş yaşandığını ifade ederek bunu ise sıcaklıklara ve vatandaşın tatile gitmesine bağladı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir