• DOLAR 32.496
  • EURO 34.624
  • ALTIN 2477.872
  • ...
Ergani`de 1 Cami Daha Ateşe Verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde cami düşmanlığı devam ediyor. Kemaliye mahallesinde bulunan Koreli Ali camisinde gece 01.00 sıralarında yangın çıktı. Yangını gören mahalle sakinlerinin haber vermesiyle olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına alarak ı söndürdü.
 
Üç katlı caminin Bayanlara ayrılan en üst katında çıkan yangında caminin halıları büyük oranda yandı. Yangının çıktığı bölümde bulunan halıların üst üste yığılmış halde ateşe verildiği görüldü. Yangında Caminin elektrik tesisatı ve üst katta bulunan klimalar da kullanılamaz hale gelirken Caminin duvarları da çıkan yangında zarar gördü.
 
Caminin kapılarında herhangi bir zorlama veya kırık izine rastlanmadı. Cami cemaati yangını çıkaranların teravihten sonra camide saklanarak yangını çıkarmış olabileceğini söyledi. Kapısı kırılan imam odasının kapısında hafif bir yangın çıktığı bu durumda da Caminin üst katını ateşe veren şahıs veya şahısların ikinci katta bulunan imam odasını da ateşe vermek istedikleri anlaşıldı.
 
Camide çıkan yangın camiye caminin ikinci katına her hangi bir zarar vermedi. Cami cemaati ikinci katta bulunan 3 adet Kur`an-i Kerim yerlere atıldığını ve etrafta tozlu ayak izlerinin bulunduğunu belirtiler.
 
Yangının çıkışından hemen sonra camiyi yakan kişi veya kişiler inşaat makasıyla bir vatandaşa ait özel aracın camlarını kırdılar. Kendisiyle görüştüğümüz aracın sahibi; gece 01:20 civarında aracın camlarının kırıldığını fark ettiklerini ve inşaat makasının da aracın içinde olduğunu söyledi.
 
Olay yerine gelen Polis Cami yangını ile ilgili olarak inceleme başlattı.
 
Hatırlanacağı üzere 2011 yılında Ergani`de 2 gün içerisinde 4 cami yangını olmuştu. 15 Eylül tarihinde Müftülük, Kebir ve Hacılar Camilerinde, 16 Eylül`de ise Cumhuriyet (Bagür) camii`nde yangın çıkmış ve yangını çıkaran faailerden hiç kimse yakalanmadı. Vatandaşlar, İslam ve cami düşmanı olan şahısları lanetleyerek yetkililerin bir an önce cami düşmanı olan bu şahısları tespit etme talebinde bulundu. (Zeki Kaya, Veysi Buran - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir