• DOLAR 32.508
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2430.287
  • ...
Filistin`in İşgalden Kurtuluşu İçin İşbirliği Yapılmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş`ta faaliyette bulunan Muş Selam Der, Dünya Kudüs Günü dolayısıyla dernek binasında basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını Muş Selam Der Başkanı Cesim Yılmaz, okudu.

 

Dünya Müslümanlarının 32 yıldan beri, bugün de, Mecsid-ül Aksa`yı, Kudüs`ü sahiplendiklerini ifade eden Yılmaz \"Bizler de, Muş`tan, Muş`un aziz Müslümanları adına; ilk kıblemiz Mescid-ül Aksa`ya can feda olduğumuzu yeniliyor ve selamlarımızı iletiyoruz.\" dedi.

 

Yaptığı açıklamada \"Yeryüzünün işgal edilmiş en kıymetli topraklarına selam olsun\" diyen Yılmaz, \"İlk kıblemiz Mescid-ül Aksa`ya selam olsun! Mukaddes belde Kudüs`e selam olsun! 60 yıldır siyonist israile direnen direniş erlerine selam olsun! Şehidlerin annelerine, babalarına selam olsun! Selam olsun şehidlerin eşlerine ve evlatlarına! Selam olsun, israil zindanlarında hapsolunmuş yiğitlere! Selam olsun Filistinin direnişçi yiğit halkına, selam olsun! Allah-u Teâlâ`nın bereketi üzerlerine olsun\" ifadelerini kullandı.

 

Tüm Müslümanların , Filistinli kardeşlerinin sorunlarıyla ilgilenmesi gerektiğini belirten Yılmaz, \"Tüm Müslümanlar Filistin`in işgalcilerden kurtarılması için işbirliği yapmalıdır. Filistin`in evlatları 100 yıldır direniyorlar, kurban veriyorlar. Filistinli kardeşlerimiz bu uğurda her şeylerini feda ettiler. Onların mücadelesini övüyor ve direnişlerini destekliyoruz.
Dünya Müslümanları bazı meselelerde farklı düşünseler bile İslam düşmanlarına karşı mücadelede mutlaka aynı safta yer almalıdırlar. Biz, bir tek ümmetiz. Kim, israil`in yanında olursa, onun karşısında olmalı ve düşmana karşı birleşmeliyiz. Kendi aramızda ihtilafa düşmemiz haramdır\" dedi.

 

Mescidi Aksa Ancak Direnişle Özgürlüğüne Kavuşur
Yılmaz açıklamalarına şöyle devam etti: \"Hepimizin isteği, Filistin`in özgürleşmesidir. Kudüs`ün ümmete yeniden kavuşması ve Mescid-i Aksa`nın siyonistlerden temizlenmesidir. Ancak bütün bunlar dilenmekle gerçekleşmez. Düşmanlarımıza umut bağlamakla da olmaz. Siyasetle de olmaz. Kudüs ancak direnişle özgürleşir. Zafer ve ilahi yardım; Allah`a iman eden ve O`nun yolunda mucadele eden kişilerin hakkıdır. Bu, Allah`ın caymayacağı bir vaadidir.

 

Mukaddes topraklarımıza \"Filistin bizimdir\" diyerek gelen siyonistleri, Filistin`den çıkaracağız. Allah-u Teala`nın yardımıyla ümmetin düşmanlarına karşı zafer kazanacağız. Direnen ve Allah`a tevekkül eden Filistin halkı, zafer kazanacaktır inşaallah.

 

Her geçen gün İslami uyanış hızla artmaktadır. Müslümanlar kararlılık gösterdikçe, Allah için çalıştıkça hızla sonuç almaktadırlar. Tunus ve Mısır Firavunlarının kısa bir sürede nasıl devrildiklerini hepimiz gördük. Kim Allah Azze ve Celle`ye dayanmış, O`na tevekkül etmiş, O`nun peygamberini rehber edinmiş ve İslam için ayağa kalkmışsa kesinlikle eli boş dönmemiş ve başarısız olmamıştır. Zafer eninde sonunda Allah`ın yolunda çalışanlarınındır.

 

Müslüman Halkların İntifadası İsrail`in de Sonunu Getirecektir

Arap ülkelerinde Müslüman halkın durmak bilmeyen intifadaları, İsrail`in de sonunu getirecektir. İslam âlemi yeni baştan şekilleniyor. Müslüman kitleler artık zulme, İslam düşmanlığına razı olmadıklarını ölümleri pahasına haykırıyorlar. Bu haykırış ve feryatlar İsrail`in de yıkacaktır. Artık Siyonistlerin günleri sayılı. Pek yakın bir zamanda yaptıkları cinayetlerin, zulüm ve vahşetlerin hesabını birer birer verecektir inşallah.\"

(İnan Sur-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir