• DOLAR 32.526
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2420.43
  • ...

BİNGÖL-Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla vatandaşları bayram alışverişi telaşı sardı. Bayram hareketliliği uzun süredir durgunluk yaşayan esnafın yüzünü güldürürken, tüketici uygun fiyatlarla bayramı atlatmak istiyor.

 

Daha çok alt ve orta gelir grubuna hitap eden yer altı ve uzun çarşıda iğne atsan yere düşmezken, gece geç saatlere kadar açık kalan çarşıda vatandaş ve satıcı bayramı kazançlı geçirmenin derdinde. Özellikle giyim eşyası, şeker, çikolata ve bıçak satışı yapan dükkanlarda yoğunluk gözlenirken, esnaf bu hareketlilikten hayli memnun.

 

Bayram Alış Verişi Esnafın Yüzünü Güldürdü
Esnaf, 1 haftadır büyük yoğunluk yaşadıklarını belirterek, Ramazan Bayramı`nın ardından oluşan durgunluğu atlatmaya çalıştıklarını dile getirdi. Mağazalar, alışveriş merkezleri gece geç saatlere kadar açık kalıyor. Bayram şekerleri, tatlılar, kolonyalar vitrinlerdeki yerlerini alırken, esnaflar bayram öncesi kampanyalar düzenleyerek en çok müşteriyi kapma yarışına giriyor. Önceki bayramlara nazaran daha canlı bir havanın olduğunu söyleyen esnaflar, yaz ayının bunda büyük etkisi olduğunu belirttiler.


Aileler En Çok Çocukları İçin Alış Verişe Çıkıyor
Giyimde en fazla satılan ürünlerin çocuk tişörtleri ve ayakkabıları olduğunu vurgulayan konfeksiyoncu esnafı: \"Aileler kendilerine almasalar dahi çocuklarına bayram coşkusunu yaşatıyorlar\" dediler.
Çocuk giyim ürünlerinin fiyatları 3.5 liradan başlayıp 40 liraya kadar çıkıyor. Esnaf, çocuk giyim ürünlerinin yanı sıra elbise ve erkek gömleğinin de yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Fiyatların geçen yıla göre artmadığını aksine sezon indirimine ek bayram indirimi yaptıklarını belirten esnaf, elbiselerin 10 lira ila 50 lira, eteklerin 10 lira ila 35 lira, erkek gömleklerinin ise 7.5 lira ila 25 lira arasında değiştiğini kaydedildi.

 

Bayram Namazı Saatleri
Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı 19 Ağustos 2012 Pazar sabahı kılınacak İl İl Ramazan Bayramı namaz saatlerini açıkladı. Açıklamaya göre, bayram namazı, 19 Ağustos Pazar günü Bingöl`de 06.57, Ankara`da 06.46, İstanbul`da 07.00, İzmir`de 07.10, Adana`da 06.39, Çanakkale`de 07.11, Hakkâri`de 06.05`te kılınacak.(Nihat Kanat-İLKHA)