• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Berlin`de Müslümanları Provoke Etme Girişimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Alman Yargısı`nın "Pro Berlin" adlı sağcı grubun 3 gün boyunca (bugün, yarın ve ertesi gün) Berlin`deki camilerin önünde Danimarka`da yayınlanan karikatürleri sergileme izni vermesi ile beraber Berlin`de gergin saatler yaşanmaktadır.

60-70 kadar aşırı sağcının katılım gösterdiği protesto eylemine karşılık, Berlin`deki Müslümanlar da karşı eylemlerde bulunmak için camilerin önünde toplanmaya başladı.

Aşırı sağcılara karşı solcular, yeşiller ve liberal milletvekillerinin de içinde bulunduğu karşı protesto eylemi de yine bir camii önünde olacak.

Dünya Kudüs Günü Yürüyüşü`nün de bugün Berlin`de olması ve İsrail taraftarları grupların da karşıt eylemler için girişimlerde bulunacağı hesaba katılırsa Berlin`in bugün hayli hareketli geçeceğe tahmin edilmektedir.

Gelen haberler arasında ilk gözaltıların olduğu bunun dışında herhangi ciddi bir şeyin olmadığıdır. Saat 13.34 itibarı ile Torf Caddesi`nde 4 karikatürün açıldığı ve ciddi bir reaksiyon ile karşılaşılmadığı, cadde boyunca aşırı sağcı gruba karşı protesto eden grupta da Müslümanların olmadığı ve sadece solcu ve aşırı solcuların olduğu gözlemlendi.

Aşırı sağcu grubun, Berlin`in Müslüman nüfusunun en kalabalık olduğu Neukölln semtinde bulunan Al-Nur Camii`ne dolu yola çıktıkları öğrenildi.

Güvenlik birimlerinin sıkı kontroller aldığı, bine yakın polisin farklı noktalara konuşlandırıldığı Berlin`de herkes, bugün neler olacağını merakla bekliyor.

Bu provokatif girişimin özellikle Müslümanların bayram arifesine ve 1. ve 2. bayram günlerine denk getirilmesi ve ayrıca Dünya Kudüs Günü Yürüyüşü`nün olacağı şehirde sergilenmesi, akıllara soru işaretleri getirmesi ile beraber Siyonist sinsiliğinin ulaştığı farklı boyutları da gözler önüne sermektedir.
(Ahmet Fırat - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir