• DOLAR 32.559
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2424.18
  • ...
Türkiye 652`ncisi Boşta Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Abbas Sıdıka Çalık Anadolu Lisesi`ni geçen yıl bitiren 19 yaşındaki Edip Şişman, girdiği sınavda çok az bir puanla tıp fakültesini kaçırınca bu yıl daha fazla çalışıp MF3`ten aldığı 532,63577 puanla Türkiye 652`incisi oldu.

TÜRKİYE 652`İNCİSİ AÇIKTA KALDI

Şişman, bu sıralama ile en büyük özlemi olan tıp fakültesine kazanmayı garantilemenin sevinciyle ilk tercih olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi`ni (İngilizce) yazdı. İkinci tercih olarak Marmara Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi (İngilizce), üçüncü tercihine Hacettepe Üniversitesi Tıp, dördüncü tercihine ise Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi`ni yazdı.

SONUCU GÖRÜNCE NUTKU TUTULDU

Dün akşam saatlerinde ÖSYM `nin LYS yerleştirme sonuçlarını açıkladığını öğrenen Şişman, bir internet kafeye gidip yerleştirme sonuçlarına baktığında şoka uğradı. TC kimlik numarasını ve şifresini giren Şişman, ‘Sonuç: Bir yükseköğretim programına yerleşemediniz` yazısını görünce dondu, kaldı. ‘Nasıl olur? Acaba bir yanlışlık mı var?` diyerek tekrar tekrar sisteme girdi. Ancak, her defasında da yerleşemediğini görünce başından kaynar su dökülmüşe döndü. Bu sırada kendisini kutlamak için arayan dershane öğretmenleri de sonuç karşısında şok oldu.

‘TÜRKİYE BENİMLE DALGA GEÇECEK`

En büyük ideali olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi`ne yerleşmek isterken sonuçla hüsrana uğradığını belirten Şişman, "Ben kesinlikle Cerrahpaşa`yı kazandığımı sanıyordum. Sonuca baktığımda ‘yerleşemediniz` yazısı beni şok etti. ‘Yanlışlıktır` diye defalarca girdim, yine aynı ‘yerleşemediniz` yazısı. Dondum, nutkum tutuldu. Herkes hayret içinde kaldı. Ben ÖSYM`nin bir yanlışlık yaptığını sanıyorum. Bu bir skandal. Artık, arkadaşlarım ve Türkiye benimle ‘652`inci boşta kaldı` diye dalga geçecek. Bu yanlışlığın bir an önce düzeltilmesini istiyorum" dedi. Şişman, ÖSYM`ye başvurup sonucun düzeltilmesi için itiraz edeceğini söyledi.

Habertürk

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir