• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
Çaldıran Çalıştay Raporu Açıklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 01- 02 Mart 2011 tarihleri arasında Van`da yapılan Çalıştayda; akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve kurum temsilcileri İlçenin sorunlarını tespit ederek, çözüm yollarını masaya yatırmıştı.

 

Yaklaşık 2 ay süren bir çalışmanın ardından, Çaldıran İlçesi`nde Kaymakam İbrahim Dündar`ın başkanlığında bir araya gelen Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, YYÜ Öğretim Görevlisi Sema Sancak, Çalıştayda ortaya çıkan nihai kararı kamuoyuna açıkladı.

Sorunların üzerine programlı ve planlı bir şekilde akademik tekniklerle gidilecek
Çaldıran Zahide Mehmet Salih Tamimce Lisesi Konferans Salonunda yapılan toplantıda raporu açıklayan İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar, Raporun Çaldıran için bir rehber niteliği taşıdığını, eğitimden ekonomiye, kültürden sanata, sosyal hayattan tarım ve hayvancılığa kadar birçok ana konuda sorunları ortaya koyduğunu ve strateji geliştirildiğini kaydetti.

Bu sorunların üzerine programlı ve planlı bir şekilde akademik tekniklerle gidileceğini kaydeden Dündar, "Bu paralellikte; aradan geçen iki aylık süreçte Çalıştay nihai raporu incelenmiş ve Proje Döngüsü Mantığı (PCM) ile irdelenmiştir. Analiz aşaması bitirilmiş, Planlama aşaması devam etmektedir. Faaliyet takvimi ile bütün paydaşların çözüme katılımı, yerel kalkınmanın en önemli dinamiklerinden biri olacaktır. Nihai raporun faaliyet takviminin oluşturulduğu bu günlerde, raporun İlçedeki kısa ve orta vadedeki faydaları ortaya çıkmaya başlamıştır. Kadın STK`ların kurulması, raporda belirtilen sorunları ortadan kaldıracak. SODES projelerinin tamamlanması, İlçede sınır ticareti ile ilgili fizibilite çalışmalarının başlaması ve diğer sosyal-kültürel projelerin düzenlenmesi bu durumu kanıtlar niteliktedir. Bölgesel özellikleri göz ardı etmeyen, yereli merkeze alan nihai raporun, Çaldıran`a kazandıracakları, kuşkusuz yeterli olacaktır." şeklinde konuştu.
Fikret Özkan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir