• DOLAR 32.573
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2434.291
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden Bayram Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Mustazaflar Cemiyeti Ramazan Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.
 
Mustazaflar Cemiyeti adına Başkan Abdurrahman Cens imzasıyla yayımlanan mesajda, "Allah Azze ve Celle`den bir sonra ki Ramazan Ayına ve nice Ramazanlara ulaştırması dileğiyle tüm hemşehrilerimizin, tüm halkımızın ve İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ederiz" denildi.
 
Oruç, teravih, Kur`an tilaveti, itikâf, iftar, sahur ve daha pek çok güzelliklerle geçen kutlu günlerde kazanılan nuraniyetin, Allah`a manen yakınlaşmanın ve İslama muhabbetin daimi olması dilenen mesajda, "Temmuz ve Ağustos sıcaklarında, günde 17 saat ve dile kolay 30 gün oruç tutmak zor olsa da Müminler, bu Furkan devrinde Rablerinin emrine itaat ettiklerinde zor ve zahmetli görünen bu ameli nasıl bir kolaylık ve rahatlıkla başarabildiklerine kendileri de, asiler de bir kez daha şahit oldular. Hakikat budur; Allah var ise gam yoktur, keder ve sıkıntı yoktur" ifadeleri kullanıldı.
 
Mesajda, dünya Müslümanlarının, zahmetli bu ilahi emri yerine getirdikleri gibi Allah-u Teâlâ`nın Al-i İmran: 103 Ayetinde emrettiği "Vahdet"i eğer azmederlerse zor ve zahmetli de olsa Allah`ın yardımı ile sağlayabileceklerinin altı çizilerek "İslam Ümmetinin `Bir`liğinin sağlandığı gün bizler için en büyük bayram günüdür. Gazze`de, Suriye`de, Arakan`da, Keşmir`de, Irak`ta, Afganistan`da, Çeçenistan ve daha pek çok yerde Ramazan Ayında bile Müslüman kardeşlerimiz katlediliyor, memleketlerinden sürülüyorlar. Halleri gözlerimizin önünden gitmiyor. Hüzünlerinin ortağıyız, acılarının paylaşanıyız. Onlara sadece dua ile değil; yolu İslam kardeşliğini yaşayıp pekiştirmekten geçen İslam ümmetinin vahdetini sağlayarak en büyük yardımı yapabiliriz. İslam ümmetinin tek vücut oluşunun heybeti ile onları sahiplenebilir ve tüm Dünya mazlumlarına bir veli ve sahip çıkıcı olabiliriz" teennisinde bulunuldu.
 
Mesajın sonunda ise "Allah-u Teala`dan huzur ve esenlik dolu günleri en kısa zamanda göstermesi dileği ve Ramazan ayında kazanılan Muhammedi ibadet ve güzelliklerin daimi olması temennisi ile bir kez daha tüm Dünya Müslümanlarının bayramını tebrik ederiz" denildi. (Veysi Demir -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir