• DOLAR 32.518
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2425.904
  • ...
Diyarbakır Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Diyarbakır Söz Gazetesi: Arıların Dehşeti!
Çermik`te arı sokması yüzünden Nehir ve Abdulvahap Çiçek adlı iki kardeş ölürken, 6 yaşındaki Soğukçeşme ağır yaralandı.

Köylüler, vücutlarını arı saran çocukları önce battaniyelere sarıp köy meydanına getirdi ve üzerlerine su döktü. Ancak, durumları ağır olan çocukların vücuduna yapışan arıların büyük bölümü çıkarılamadı. Çocuklar köylüler tarafından Çermik Devlet Hastanesi`ne götürüldü. Burada yapılan ilk tedavinin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne sevk edilen çocuklardan Nehir ile Abdulvahap Çiçek, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Komada bulunan İbrahim Soğukçeşme`nin tedavisi ise yoğun bakım ünitesinde sürdürülüyor.

Güneydoğu Ekspres: Ahmet Arif Müzesi tamamlandı
Diyarbakır`da, Kültür ve Turizm Bakanlığınca Diyarbakırlı şair Ahmet Arif adına oluşturulan müze tamamlandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın geçen yıl Diyarbakır`daki ziyareti sırasında "Seni baharmışsın gibi düşünüyorum. Seni, Diyarbekir gibi" dizeleriyle andığı, "Hasretinden Prangalar Eskittim" dizelerinin ünlü şairi Ahmet Arif, adına ithaf edilen "Ahmet Arif Müze Kütüphaneyle" bir kez daha ölümsüzleşti.

Sur ilçesinde daha önce Diyarbakır Kültür ve Sanat Vakfı`nın 6 odalı avlulu, kentin en güzel sivil mimari örneklerinden biri olan yaklaşık 120 yıllık konak, Kültür ve Turizm Bakanlığınca kamulaştırılmasının ardından kısa sürede restore edilerek, Arif`in adına tahsis edildi.

Kitap Fuarında Organ Bağışı
Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi`nde açılan 2. Kitap ve Eğitim Fuarı`nda Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi organ bağışı birimine özel stant açıldı. Fuar alanına kurulan stant 5 gün boyunca organ bağışı hakkında bilgi almak ve bağış yapmak amacıyla form doldurmak isteyen ziyaretçilerini bekleyecek.

M. Salih Keskin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir