• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
TESÇAĞ`dan Bayram Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`da faaliyette bulunan Tesettüre Çağrı Platformu, (TESÇAĞ) Ramazan Bayramı dolaysıyla yazılı bayram mesajı yayınladı. Bayram mesajında başı rahmet ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından azat olan 11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayında inşallah istifade edilmiştir denilerek, Ramazan Bayramı`nın tüm İslam alemine hayır, bereket ve kurtuluşlar getirmesi temennisinde bulundu.

 

Mehmet Duyu adına yayınlanan Bayram Mesajı, bedenlere açlık ve susuzluk çektirilerek büyük bir ölçüde nefislerin terbiye ve tezkiye edildiği ve aynı zamanda diğer uzuvlara da oruç tutturularak, belli bir terbiyeye eriştirildiğine dikkat çekildi.

 

Bayram mesajında oruç bitti iş bitti mantığıyla hareket edilmemesi gerektiğini ifade eden Duyu, şimdiye kadar zincirlerle bağlı olan şeytanın, boş durmadığını ve bıçağını bilediğini, kafasında türlü türlü entrikalar hazırladığını, Ramazan ayında Müslümanların elde ettiği kazanımları, ellerinden çıkarmak için çokça çaba sarf edeceğini hatırlattı.


Ramazan`da Kazandığımız Kazanımlara Ara Vermeyelim

Şeytanın bu entrikalarına karşı uyanık olması gerektiğini söyleyen Duy bu konuda bazı tavsiyelerde bulunarak şöyle devam etti: \"Sakın kazandığımız ibadet alışkanlıklarımıza ara vermeyelim. Beş vakit namazımızı zamanında kılalım( mümkünse camilerde cemaatle), Şevval ayının altı günlük orucumuzu tutmaya gayret gösterelim, zikir ve salavatlarımızı günlük vird şeklinde ifa edelim. Fakir fukaralarımızı gözetmeye devam edelim. Komşuluk ilişkilerimize çokça önem verip kopuk olan ilişkilerimizi artıralım. Bayramımızı kutlarken aşırı israftan kaçınalım. Herkes imkanı çerçevesinde günahlardan firar etmeye gayret göstermeli,Allah`ın kanun ve nizamına riayet ederek yüce Allah`ı hoşnut etmek isterken; Müslüman bacılarımızın Ramazan-ı şerifte kazanmış olduğu İslami ahlakın ve sorumluluğu gereği olan tesettürüne daha fazla önem göstererek bürünmeleri lazımdır. Ve tesettürü yaygınlaştırma konusunda birbirimize yardımcı olmalı, şimdiye kadar örtünmeye başlamayan Müslüman bacılarımızın örtünmelerine yardımcı olmalıyız.\"


Yapılan Zulümlerden Dolayı Müslümanların Bayramı Buruk Geçiyor

Yeryüzünde Müslümanlara reva görülen zulümler nedeniyle duyarlı her Müslüman`ın bayramının buruk geçeceğini belirten Duyu, \"Arakanda, Filistin`de, Afganistan`da Çeçenistan`da Doğu Türkistan`da Patani`de, Irak`ta Suriye`de ve sayamadığımız birçok İslam beldesinde zulümler yaşanmakta, Oluk oluk Müslümanların kanı akıtılmakta, namusları payimal edilmekte, evleri başlarına yıkılmaktayken; memleketimizde de sırf `Rabbim Allah`tır` demelerinden dolayı zindanlarda ömür tüketen kardeşlerimiz var. Bizim yavrularımız ellerimizi öpüp harçlıklarını alırlarken onların vefakar ve de fedakar eşleri, çocukları anneleri babaları ve akrabaları yıllardır onlarsız geçirmektedirler\" dedi.

 

Duyu son olarak adaletsiz yargı erkinin şerrinden korunmak için yüzlerce muvahhidin muhaceretleri yaşamaktayken; nüfusunun % 98`ı Müslüman olan bir ülkede hala Müslümanların dini vecibelerini her alanda serbestçe yaşayamadığını, başörtüsü ve tesettür yasağının birçok alanda doludizgin devam edildiğini ifade ederek, \"Her şeye rağmen bir kutsal ayı kârlı bir şekilde geçirdik ya bu bayramı buruk ta olsa kutlamamıza yeter de artar\" ifadelerini kaydetti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir