• DOLAR 32.594
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2513.952
  • ...
Adana Basınından Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA -18 Ağustos 2012 Cumartesi Günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

BÖLGE GAZETESİ: Mezarlar İnşaatların Arasında Kaldı
Merkez Çukurova İlçesi Huzurevleri Mahalle`sinde bulunan ve genellikle yoksulların veya kimsesizlerin gömüldüğü ve `Kimsesizler Mezarlığı` olarak bilinen alanda, bir yapı şirketinin tapulu arazisi içinde bulunan 11 mezar, yapımı süren apartman inşaatlarının arasında kaldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Kamil Yiğenoğlu, Mezarların bulunduğu yere inşaat izni verilmesinin Mezarlıkları koruma Yasası`na aykırı olduğunu söyleyerek, mezarları taşımalarının yasal olarak imkansız olduğunu belirtti.

`Halkın Sağlığıyla Oynayanları Engelleyin`
Adana Tatlıcılar, Şekerlemeciler ve Pastacılar Esnaf Odası Başkanı Metin Taylancı, \" Sağlıksız koşullarda, üretim izin belgesi olmayan kişi veya kuruluşlar, lokum, çikolata, şekerleme ve tatlı üretip satıyor. Kilosu 2-3 liraya lokum, çikolata ve şekerler tezgâhlarda satılıyorsa bunda bir sorun var demektir. Çünkü bu fiyatlara bu ürünler satılamaz. Maliyetini bile kurtaramaz. Vatandaşlar şeker alırken dikkatli olsun. Alışveriş yaptığınız tatlıcılara üretim izin belgesini sorun. Seyyar satıcılardan alışveriş yaparken, aldığınız ürünün son kullanma tarihine bakın\" şeklinde konuştu.

Bayram Süresince Metro Otobüsler Ücretsiz
Büyükşehir belediyesine ait otobüsler Arife Günü(bugün) mezarlıklara, Ramazan Bayramı Boyunca da tüm hatlarda yolcuları ücretsiz taşıyacak. Bayram nedeniyle Adanalılar metro`dan da ücretsiz yararlanacak.

EKSPRES GAZETESİ: Polis Kırık Aynadan Zanlılara Ulaştı
9 Ağustos 2012 Perşembe Günü saat 20.30 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi, Sinan paşa Mahallesi`nde D-400 Karayolu Optimum Alışveriş Mağazası Civarında bir genç kıza çarpıp kaçan kişileri polis olay yerinde kırılan dikiz aynasından yola çıkarak yakaladı.

Vali Coş`un Bayram Mesajı
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adanalıların Ramazan Bayramını Kutladı, Vali Coş, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, \" Birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, paylaşma ve dayanışma duygularının zirveye çıktığı bir bayrama daha kavuşmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz\" dedi.

AKP Dış Politikası İflas Etti
CHP Adana Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ali Demirçalı, AKP iktidarının dış Politikasının iflas ettiğini söyledi. (Mustafa Çiçek- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir