• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
israli`den Türkiye`yi Kızdıracak Adım!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil parlamentosu (Knesset), Ermenilerin 1915 olaylarına ilişkin iddialarının gündeme alınmasına yönelik önergeyi görüşerek, ilk kez Eğitim Komisyonu`na sevk etti.

Parlamento genel kurulunun bugünkü toplantısında, sol kanat partilerden Meretz`in milletvekili Zahava Gal-On`un öncülüğünü yaptığı gündeme alma önergesi görüşüldü ve önergenin Eğitim Komisyonu`na sevk edilmesi, genel kuruldaki 20 milletvekilinin tamamının oylarıyla ve hükümetin de desteğiyle benimsendi.

israil`deki Ermeni toplumunun her yıl parlamentodan bu konuda beklenti içinde olduğunu belirten Gal-On, hükümetten önergesini Eğitim Komisyonu`na sevk etmesini istedi ve hükümet de bunu kabul etti. Gal-On, "İnanıyorum ki Knesset konuyla ilgili açık bir tavır sergileyecektir" dedi.

Gal-On, israil`in bugüne dek Türkiye`nin tavrını benimseyerek, söz konusu iddiaları görüşmeyi reddettiğini kaydetti.

Önceki yıllarda da özellikle Meretz partisi üyesi ve sonradan başkanı olan eski milletvekili Haim Oron`un girişimiyle bu konuda mecliste görüşme açılması talebinde bulunulmuş, ancak İsrail hükümetlerinin karşı çıkması nedeniyle, önergeler oturumların kapalı yapıldığı Dışişleri ve Savunma Komisyonu`na sevk edilerek, burada askıya alınması yoluna gidilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir